Lees en stem voor de Jonge Jury 2024

Lees en stem voor de Jonge Jury 2024! Het is weer de tijd van het jaar waarin boeken jonge lezers inspireren en verrijken. De Jonge Jury Recensiewedstrijd roept scholieren uit de onderbouw op om hun favoriete boek wat op de groslijst staat te recenseren. En om een kans te maken op een VIP-ontvangst voor de hele klas tijdens de Dag van de Jonge Jury op 12 juni 2024 in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit leesbevorderingsproject biedt een geweldige kans om het lezen van boeken bij uw leerlingen te stimuleren.

Met een overzicht van alle in 2023 verschenen boeken op de groslijst, hebben uw leerlingen een schat aan keuzes om hun horizon te verbreden. Het project omvat tien Leestips, zorgvuldig geselecteerd door jonge lezers van het Jonge Jury Boekgenootschap. Deze tips variëren in genre, lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elke leerling wel iets interessants te ontdekken valt.

Voor ieder wat wils

Volgens Jong Literair Nederland biedt de grolijst voor ieder wat wils. Van spannende boeken zoals “24 uur” van Marcel van Driel tot meer realistische verhalen zoals “De levens van Lanya” van Mirjam Oldehove, de selectie omvat een scala aan thema’s, waaronder vriendschap, geheimen, en de uitdagingen van opgroeien in een verwarrende wereld.

Voor de liefhebbers van hedendaagse thema’s bieden boeken als “Woorden van glas” van Pamela Sharon een boeiende kijk op de invloed van sociale media en gossip accounts in de online wereld. Andere opmerkelijke werken, zoals “Duizend & ik” van Yorick Goldewijn en “Jimi Fender Johnson” van Buddy Tegenbosch, voegen iets extra’s toe aan de literaire ervaring van de leerlingen.

Lezen en stemmen

Leerlingen hebben tot en met mei 2024 de tijd om te lezen en te stemmen op hun favoriete boeken. De drie nominaties worden uiteindelijk bepaald door duizenden Nederlandse scholieren. De winnaar wordt onthuld tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury op 12 juni in Utrecht. De tickets zijn al beschikbaar voor deze feestelijke dag.

Blijvende indruk

Dus, docenten, laat uw leerlingen lezen en deelnemen aan deze boeiende reis vol verhalen en ontdekkingen. Deel de link naar de groslijst en moedig hen aan om te lezen en te stemmen. Laat de wereld van boeken en lezen een blijvende indruk achterlaten op de jonge lezers van vandaag!

Deel deze pagina:

Blogs