Lesmateriaal

Lees én stem mee!
De Jonge Jury is een leesbevorderend project dat – naadloos aansluitend op de Kinderjury – jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo bl/kl/tl – havo – vwo) uitdaagt jeugdboeken te lezen en daarna te stemmen op hun favoriete boek. Úw leerlingen dus!

Gratis lesmateriaal passend bij élke methode Nederlands
Jaarlijks doen ruim 180.000 leerlingen mee. De meeste jongeren doen dat samen met hun docent in de courante les(sen) Nederlands. U beveelt één of meerdere titels uit de Leestips aan om te lezen en behandelt het daarbij behorende – geheel nieuw ontwikkelde – lesmateriaal dat wij in samenwerking met de vier lesmethoden Nederlands hebben samengesteld.

Aan de slag met de lesbrieven van Jonge Jury in combinatie met Op niveau.

Nu ook gratis Jonge Jury-materiaal voor Talent-scholen!

Volop leesplezier met de Jonge Jury en Nieuw Nederlands!

Ook als u met PLOT26, de nieuwste digitale methode Nederlands, werkt, kunt u aan de slag met het materiaal van de Jonge Jury.

Raadpleeg de onderwijsniveaus die bij de Leestips passen en waarop het lesmateriaal is gebaseerd. Het lesmateriaal is kosteloos te bestellen, in de webshop van de Jonge Jury, maar ook door een e-mail te sturen aan Yasmina Werlich.

Vier mee!
De Jonge Jury is de enige publieksprijs voor het Nederlandstalige jeugdboek. Laat daarom ook uw leerlingen meebepalen welke schrijver op 3 juni tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht, de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst neemt!

Zien wij u en uw leerlingen dan ook? Kaarten à € 17,50 p.p. (ook te bestellen met de Cultuurkaart) zijn te koop in de webshop.

Of kiest u liever voor een leuke schrijver in de klas en een workshop die naadloos past in het fictiedossier van uw leerlingen? Ook daarvoor kunt u uw wensen en voorkeursdatum kenbaar maken.