Lesmateriaal

Voor de docenten is er per Leestip een kosteloze lesbrief beschikbaar voor extra verdieping en leesplezier bij de leerlingen. Het lesmateriaal sluit naadloos aan op het curriculum en de kerndoelen.

Lesmateriaal

Lezen

Vanaf de start van het schooljaar tot aan de kerstvakantie lezen de leerlingen boeken van de groslijst. Dit is een lijst met alle boeken die dat schooljaar kans maken op het winnen van de Prijs van de Jonge Jury. Ook delen wij wekelijks een Tip van de week die uw leerlingen kunnen lezen. Alle tips zijn enkel bedoeld als leessuggestie voor uw leerlingen: zij kunnen op álle boeken van de groslijst stemmen.

Stemmen

Na het lezen van de boeken, brengen uw leerlingen hun stem uit op hun favoriete boek(en) via het online stemformulier. Nadat de stemmen zijn geteld, worden er drie nominaties bekendgemaakt voor de Prijs van de Jonge Jury. Alle debutanten op de groslijst dingen mee naar de Jonge Jury Debuutprijs. De auteur van het (debuut)boek met de meeste stemmen neemt de betreffende prijs in ontvangst. Tijdens de 25e editie zullen er geen prijzen uitgereikt worden – wél zal er een extra feestelijk programma worden georganiseerd!

De Prijs van de Jonge Jury 2024 is uitgereikt aan Buddy Tegenbosch voor Jimi Fender Johnson. De Jonge Jury Debuutprijs 2024 is gegaan naar Al het kwade komt in tweeën van Chris Hoksbergen 

Vieren

De auteur van het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury, deze wordt uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury. Ook de Jonge Jury Debuutprijs wordt tijdens dit evenement uitgereikt.

In 2025 vindt de Dag van de Jonge Jury plaats op dinsdag 27 mei 2025 in de Doelen in Rotterdam. Kaarten zijn te koop via onze webshop.