Lesmateriaal

Voor de docenten is er per Leestip een kosteloze lesbrief beschikbaar voor extra verdieping en leesplezier bij de leerlingen. Het lesmateriaal sluit naadloos aan op het curriculum en de kerndoelen.

Lesmateriaal

Lezen

Vanaf de start van het schooljaar tot aan de kerstvakantie lezen de leerlingen boeken van de groslijst. Dis is een lijst met alle boeken die dat schooljaar kans maken op het winnen van de Prijs van de Jonge Jury. In december maakt het Jonge Jury Boekgenootschap de Leestips bekend. Ook delen wij wekelijks een Tip van de week die uw leerlingen kunnen lezen. De Leestips en de Tips van de week zijn enkel bedoeld als leessuggestie voor uw leerlingen: zij kunnen op álle boeken van de groslijst stemmen.

Wedstrijden

Hebben u en uw leerlingen een boek gelezen waarvan jullie willen dat alle jongeren het lezen? Doe dan mee aan de Jonge Jury Wildcardwedstrijd en wie weet bepaalt uw klas de elfde Leestip!

Wildcardwedstrijd

Stemmen

Na het lezen stemmen de leerlingen op hun favoriete titel. Via onze website kunnen zij op een stemformulier hun top drie doorgeven. Ook stemmen zij op hun favoriete debuutnominatie, die kans maakt op de Jonge Jury Debuutprijs.

De Prijs van de Jonge Jury 2023 is gewonnen door Game on van Cis Meijer. De Jonge Jury Debuutprijs 2023 is gegaan naar Wolventijd Lysander Mazee.

Vieren

De auteur van het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury, deze wordt uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury. Ook de Jonge Jury Debuutprijs wordt tijdens dit evenement uitgereikt.

De eerstvolgende Dag van de Jonge Jury vindt plaats op 12 juni 2024 in TivoliVredenburg, Utrecht. Tickets zijn te koop via onze webshop.