het Jonge Jury Boekgenootschap

Dit zijn de tien razend enthousiaste leden van het Jonge Jury Boekgenootschap 2023. Zij helpen de Jonge Jury 2023 kiezen met lezen: ze geven advies, selecteren de Leestips en nomineren de debuten. We stellen ze graag aan je voor:

We beginnen met Elissa. Bijna 14 jaar oud en dol op lezen en tekenen. Waar je haar voor wakker mag maken? Voor een bloedstollende thriller of een goed youngadultboek!

Bekijk de Leestip van Elissa

Instagram Elissa

Maak kennis met Jayda! Ze kan niet genoeg krijgen van lezen, of het nu een Nederlands-, Engelstalig boek, of een manga-titel is. En als ze niet leest, dan houdt ze zich bezig met cosplay, muziek luisteren of de politiek.

Bekijk de Leestip van Jayda

Instagram Jayda

Een oude bekende: Keenan! Hij zat eerder ook in het Jonge Jury Boekgenootschap. Ook dit jaar wil hij weer inspireren om een goed boek te pakken en je erin te verliezen – want dat vindt hij het mooiste wat er is!

Bekijk de Leestip van Keenan

De dertienjarige Liesanne houdt van lezen, omdat ze zo in een andere wereld terechtkomt. Het liefst leest ze fantasy- en youngadultboeken. Daarnaast voetbalt ze en houdt ze van shoppen, make-up, schmink, edelstenen en dieren.

Bekijk de Leestip van Liesanne

Instagram Liesanne

Lindi leest al zolang ze zich kan heugen. Waarom ze lezen leuk vindt? Voor een boek heb je geen wifi nodig, dus je kunt overal en nergens lezen! Als ze een goed boek te pakken heeft, leeft ze zich compleet in in het verhaal en de personages.

Bekijk de Leestip van Lindi

Instagram Lindi

Dit is de veertienjarige Lisa. Ze vindt het superleuk lid te zijn van het Jonge Jury Boekgenootschap. Als kind was ze al een gepassioneerd lezer. Nu leest ze het liefst fantasy, romance en thrillers. Lekker wegdromen bij mooie verhalen, dat vindt ze echt magisch.

Bekijk de Leestip van Lisa

Instagram Lisa

De Noord-Hollandse Nikki is gek op zingen, acteren, zeilen, maar vooral op lezen. Soms vergeet ze zelfs haar huiswerk, omdat ze zo lekker zit te lezen. Ze kijkt er heel erg naar uit veel nieuwe boeken te lezen en haar klasgenoten erover te vertellen!

Bekijk de Leestip van Nikki

Kijk, dit is Renske! Ze is 14 jaar. En of ze van lezen houdt – vooral de boeken van Mel Wallis de Vries behoren tot haar favorieten. Als het even kan, gaat ze het liefst op vakantie met haar familie, want waar lees je lekkerder dan in de zon in een tropisch oord?

Bekijk de Leestip van Renske

Instagram Renske

Dit is de jongste telg van het Jonge Jury Boekgenootschap: de 13-jarige Solomon uit Rotterdam. Al jong begonnen met lezen en nu vooral fan van fantasy- en sciencefictionboeken. Als hij niet leest, badmintont of tekent hij.

Bekijk de Leestip van Solomon

Instagram Solomon

Last but not least, stellen we jullie voor aan Demi. Veertien jaar oud en een echte Delftse. Naast lezen wordt ze heel blij van koken, Netflixen, skeeleren en met vriendinnen afspreken.

Bekijk de Leestip van Demi

Instagram Demi

Deel deze pagina: