Dit zijn ze!

Dit zijn de tien razend enthousiaste leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Zij helpen jullie, de leden van de Jonge Jury, met het kiezen van boeken: ze geven tips en selecteren de Leestips. We stellen ze graag aan je voor:

Dit is de 13-jarige Femke. Ze woont in Oud Gastel. Als klein meisje was ze al verslingerd aan boeken. Ze leest alles wat los en vast zit, zolang het maar een leuk boek is! Als ze niet leest? Dan danst of zingt ze.

Jelmer is 14 jaar oud en komt uit Heumen – dat ligt in de buurt van Nijmegen. Daar zit hij in de 3e klas van de mavo. Hij is dol op lezen, al zolang dat hij zich kan herinneren. Fantasy- en thrillerboeken kan hij helemaal in verdwijnen. Of ze nou Nederlands- of Engelstalig zijn. Daarnaast is hij te vinden bij de scouting en in musicals.

Daar hebben we Maureen, onze 15-jarige uit De Lier. Al op jonge leeftijd werd ze gegrepen door de magische wereld van boeken. Ze had een goed voorbeeld: haar moeder zat altijd met haar neus in de boeken. Zelf slaat ze het meest aan op thriller, fantasy en romance. Naast lezen is ze ook nog eens muzikaal op de gitaar, bakt ze graag (we kijken nu al uit naar een Jonge Jury-taart! ;-)) en turnt ze.

Instagram Maureen

Menna komt uit het Brabantse Roosendaal. Ze komt uit een familie van lezers, want dit jaar neemt ze het stokje over van haar broer Keenan, oud-lid van het Jonge Jury Boekgenootschap. Op dit moment leest ze voornamelijk youngadult, daarnaast vindt ze het leuk om te leren, met vrienden op pad te gaan en diezelfde broer te irriteren.

It’s her: Romy! Ze is bijna 14 jaar. Waar je haar middenin de nacht voor wakker kunt maken? Voor een goed fantasy boek! Want lezen = superleuk. Is ze niet aan het lezen, dan is ze aan het gamen.

Instagram Romy

Kijk! Een oude bekende: de 14-jarige Solomon uit Rotterdam zat afgelopen jaar ook in het Jonge Jury Boekgenootschao. Al jong begonnen met lezen en nu helemaal weg van fantasy- en sciencefictionboeken. Als hij niet leest, badmintont of tekent hij.

Instagram Solomon

Tess is dertien jaar en een fervent luisterboeken-luisteraar (is dat een woord?). Wat ze dan luistert? Meidenboeken, waarin héle spannende dingen beleefd worden! En waarom ze lezen zo leuk vindt? Omdat ze ervan leert. Als ze geen boeken in haar oren heeft, dan zit ze op YouTube, TikTok of speelt ze blindenvoetbal.

De dertienjarige Timme kan niet wachten om héél véél te gaan lezen voor het Jonge Jury Boekgenootschap! Hij droomt dan het liefste weg bij fantasyboeken. Als hij dan klaar is met (weg)dromen, dan drumt hij en rent hij je eruit op de atletiekbaan.

Hieperdepiep, hier hebben we de jongste van het stel: Yasna. Ze is twaalf jaar, half Belgs en half Bulgaars en ze zit op de vrije school in Lier. Ze is zot op lezen, origami en zwemmen. Jong als ze is heeft ze al een hoop lievelingsauteurs: Lucy Strange, MG. Leonard, Anthony Horrowitz en Michele Harrison. Daarnaast verslindt ze de Harry Potter-boeken. Stilzitten is er overigens niet bij, want ook in Lier zit ze in de jongerenleesjury!

Deel deze pagina: