stappenplan: Zo kiest u een jonge jury-boek

1. Publicatiejaar en NUR-codes checken
Kies, eventueel samen met uw leerlingen, een van de origineel Nederlandstalige boeken uit die in 2023 (tot nu toe) uitgekomen zijn:

  • Om kans te maken op de Prijs van de Jonge Jury moet het boek minstens een van de volgende NUR-codes hebben: 284, 285, 240, 293 en 294. Door de titel in te voeren op https://metadata.isbn.nl/ vindt u in een handomdraai de bijbehorende NUR-code(s). Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen via info@jongejury.nl. We helpen u graag!

2. Win een VIP-ontvangst tijdens de Dag van de Jonge Jury
Als u en uw leerlingen enthousiast zijn over het gelezen boek, stuur dan jullie eigen recensie naar ons op. U maakt dan kans op een VIP-ontvangst voor u en uw leerlingen tijdens de Dag van de Jonge Jury op 12 juni 2024 in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

3. Onze boekentips
We publiceren wekelijks een boekentip op onze blog, houd de tip van de week de gaten en volg ons op Instagram en TikTok!

Gratis lessuggesties

Bij elke Leestip hebben we een kant-en-klare lessuggestie ontwikkeld. Deze kunt u kosteloos bij ons bestellen en verweven in uw les. Daarnaast is er een algemene lessuggestie beschikbaar, die u kunt gebruiken om elk boek van de groslijst klassikaal te behandelen.

Bestel gratis lessuggesties

De TIEN leestips

De tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de eervolle en belangrijke taak om uit de groslijst de tien Leestips te selecteren.

De leestips voor de Jonge Jury 2024 worden in december bekendgemaakt.

De groslijst

De Jonge Jury leest alle oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdliteratuur* die is uitgekomen in 2023. De groslijst maken we begin 2024 bekend, zodat álle boeken erop staan die meedingen naar de Prijs van de Jonge Jury 2024.

*jeugdliteratuur geschikt voor de leeftijd 12 t/m 15 jaar (NUR-codes 284, 285, 240, 292, 293)

tip van de week

Elke week delen wij een titel van de groslijst als leesinspiratie. Bekijk alle tips voor de Jonge Jury via de button hieronder.

doorleestips

In onze folder vindt u onze doorleeslijst en andere inspirerende leestips! Ook kan de folder gebruikt worden om leerlingen te informeren en enthousiasmeren om aan de slag te gaan met lezen en met de Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap.

Download de folder