De tien leestips

De tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de eervolle en belangrijke taak om uit de groslijst hun favoriete boek te kiezen, hun Leestip voor leeftijdsgenoten.

De leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap 2024 worden 11 december 2023 bekendgemaakt.

De groslijst

De Jonge Jury leest alle oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdliteratuur* die is uitgekomen in 2023. Op deze longlist staan álle boeken die meedingen naar de Prijs van de Jonge Jury of de Jonge Jury Debuutprijs 2024.

*jeugdliteratuur geschikt voor de leeftijd 12 t/m 15 jaar (NUR-codes 284, 285, 240, 292, 293)

tip van de week

Elke week delen wij een titel van de groslijst als leesinspiratie. Bekijk alle tips voor de Jonge Jury via de button hieronder.

Gratis lessuggesties

Bij elke Leestip hebben we een kant-en-klare lessuggestie ontwikkeld. Deze kunt u kosteloos bij ons bestellen en verweven in uw les. Daarnaast is er een algemene lessuggestie beschikbaar, die u kunt gebruiken om elk boek van de groslijst klassikaal te behandelen.

Bestel gratis lessuggesties

doorleestips

In onze folder vindt u onze doorleeslijst en andere inspirerende leestips! Ook kan de folder gebruikt worden om leerlingen te informeren en enthousiasmeren om aan de slag te gaan met lezen en met de Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap.

Download de folder

Vier de prijs van de jonge jury

Op 12 juni 2024 vieren we de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Tijdens deze dag worden de Prijs van de Jonge Jury en de Jonge Jury Debuutprijs uitgereikt. Daarnaast ontmoeten uw onderbouwleerlingen hun favoriete jeugdboekenauteurs, volgen ze workshops en kunnen ze boeken ruilen op de daar speciaal voor ingerichte markt!

Vier mee