Het Jonge Jury Boekgenootschap 2023 is bekend!

Het Jonge Jury Boekgenootschap 2023 is compleet! Vol trots presenteren we jullie de tien leden: Dewi, Elissa, Jayda, Keenan, Liesanne, Lisa, Lindi, Nikki, Renske en Solomon. Ze zijn stuk voor stuk fanatieke lezers, van griezelige thrillers tot de magische wereld van fantasyverhalen – zij lezen het dit jaar allemaal om voor jullie de Tien Leestips van 2023 op te stellen.

Wil je meer over ze weten? We introduceren ze met plezier aan je:

Leer de leden kennen!

 

Over het Jonge Jury Boekgenootschap

De leden zijn tussen de 12-16 jaar en lezen de (origineel Nederlandstalige) jeugdboeken, die in 2022 zijn verschenen. Ze wisselen over van gedachten over de gelezen titels en selecteren vervolgens de Tien Leestips van de Jonge Jury 2023. Op de Dag van de Jonge Jury op 7 juni 2023 zullen zij de Prijs van de Jonge Jury uitreiken aan de schrijver van het boek met de meeste stemmen.

De Dag van de Jonge Jury 2023

Vanaf september beginnen we weer met de Jonge Jury – voor de 22ste keer alweer. We beginnen met lezen, van september tot mei 2023. Van januari tot mei (2023) kan er gestemd worden op de favoriete jeugdboeken. En op woensdag 7 juni 2023 is het feest: dan vieren we de Dag van de Jonge Jury in TivoliUtrecht.

Meedoen en erbij zijn? Aanmelden kan hier!

Deel deze pagina:

Nieuws