Drie vragen aan Daniëlle Bakhuis

Het spannende boek De executie van schrijver Daniëlle Bakhuis is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020! Wij stellen Daniëlle drie vragen over de thema’s in haar boeken en haar werk als journalist.

Zowel in De Executie als in een boek dat je eerder geschreven hebt, De Eliminatie, moeten de personages anderen overtroeven zodat ze in leven kunnen blijven. Waarom schrijf je graag over dit thema?

Ik houd ervan als in verhalen de inzet hoog is. En wat is er hoger dan je eigen leven op het spel zetten? Daarnaast is het natuurlijk een krankzinnige keuze: je kunt nooit bepalen welk mensenleven meer of minder waard is.

Naast jeugdromans schrijf je ook als journalist voor een aantal tijdschriften. Schrijf je liever fictie of non-fictie?

Fictie. Fictie is altijd mijn plek geweest waarin ik durf te verdwalen. Het blijft magisch om dingen te verzinnen die zo vertrouwd voelen, dat mensen ervan moeten huilen of lachen.

Zou je jezelf vrij kunnen pleiten in een liveshow, zoals Charlotte, Nathan, Hailey en Frankie moesten proberen?

Je weet niet hoe je reageert totdat het écht zo is. Daarom heb ik ze alle vier ook totaal anders laten reageren. De één begint te huilen, de ander wordt juist woest, en weer een ander besluit het spelletje mee te spelen. Hoe ik zou reageren? Ik hoop dat ik mijn eer weet te behouden, maar waarschijnlijk zou ik alleen maar heel lelijk gaan huilen 😉

Deel deze pagina:

Blogs