De executie van Daniëlle Bakhuis is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020

De executie

In 2048 is Het Collectief aan de macht en de levens van alle inwoners zien er hetzelfde uit. Dat maakt iedereen gelijk, en het leven zorgeloos en voorspelbaar. Maar wie een misstap begaat, wordt keihard gestraft. Vijf jongeren hebben de wet overtreden en worden ter dood veroordeeld. Tijdens een liveshow op tv worden ze terechtgesteld. Een van de vijf krijgt de kans zichzelf vrij te pleiten.

Over Daniëlle Bakhuis

Op haar achttiende schreef Daniëlle Bakhuis een brief aan de Fancy, waarin stond dat ze graag voor het blad wilde schrijven. Omdat Fancy onder de indruk was van haar schrijftalent, kreeg Daniëlle een eigen column. Een paar jaar later werd ze er zelfs freelance redacteur. Ook schreef ze voor Nickelodeon, Yes en Viva.

Op haar zesentwintigste schreef Daniëlle haar eerste boek, Love & Leed, een liefdesgids voor meiden. Dat werd meteen een succes, want er waren nog al wat meiden die goed advies in de liefde konden gebruiken! Daarna volgden een aantal spannende romans over de liefde, maar ook een aangrijpend boek over pesten: Wat Als.. Daniëlle is naast schrijfster ook redacteur voor CosmoGIRL!, waar ze onder andere meiden interviewt voor de real life verhalen. Maar het allerliefste verliest Daniëlle zich helemaal in het maken van een roman, en ze is nog lang niet uitgeschreven!

(bron: Uitgeverij Ploegsma)

Leestip-filmpje

Deel deze pagina:

Deel deze pagina: