Drie vragen aan Buddy Tegenbosch

Het realistische boek Match van schrijver Buddy Tegenbosch is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020! Wij stellen Buddy drie vragen over zijn werk als piloot, favoriete sporten en het schrijven voor jongeren.

Match gaat over Jim, een jongen die het liefst hele dagen voetbalt. Zelf heb je op de sportacademie gezeten en bewegingswetenschappen gestudeerd. Welke sport kun je hele dagen doen?

Dat zijn eigenlijk twee sporten: ijshockey en zaalvoetbal. Als dat aan het doen ben, vergeet ik de wereld om me heen. Heerlijk!

Hoe combineer je je baan als piloot met het schrijverschap?

Ik vlieg deeltijd: twee maanden vliegen en dan een maand vrij. Én ik schrijf als ik in het buitenland ben. Maar het is inderdaad altijd zoeken naar tijd.

Waarom ben je voor jongeren boeken gaan schrijven?

Omdat ik die leeftijd geweldig vind, alles ligt nog open. Je bent de wereld en jezelf aan het ontdekken. En als je dan – in het echt of in een boek – de grenzen opzoekt of daaroverheen gaat, is dat spannend en soms ook gevaarlijk. Heerlijk om over te schrijven, dus. Verder moest ik vroeger als jongere boeken lezen waar ik nog helemaal niet aan toe was en ik me doorheen moest worstelen. Ik hoop ze nu boeken te kunnen bieden waar je je niet doorheen hoeft te worstelen en die tegelijkertijd wel diepgang hebben.

Deel deze pagina:

Blogs