Het boek 'Match' van Buddy Tegenbosch is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020

Match

Voor de zeventienjarige Jim is voetballen alles. Hij wil dan ook niets liever dan profvoetballer worden. Tijdens zijn vakantie in Zeeland krijgt hij te horen dat hij samen met zijn beste vriend Jabbar mee mag op PSV-trainingskamp. Het is precies waar hij al die jaren zo hard voor heeft getraind. Als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt op de camping, kan de zomer niet meer stuk. Maar als hij terugkomt van trainingskamp, heeft zijn zusje Izzy slecht nieuws gekregen.

Over Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch werd geboren in 1975 in de plaats Eindhoven. Hij ging na zijn eindexamen in 1993 naar de sportacademie, die hij in vier jaar afrondde. Hij ging echter niet in de sport verder, maar besloot om piloot te worden. Na zijn opleiding aan de Nationale Luchtvaartschool ging hij in 2000 aan de slag als piloot bij Lufthansa in Duitsland.

In 2012 kwam Buddy’s eerste boek uit, genaamd Pokerface. Datzelfde boek was kerntitel van de Jonge Jury en ook verkozen tot Jonge Lijster. Na zijn eerste boek schreef hij nog drie boeken, getiteld Oog om OogLivestream en Match.

Leestip-filmpje

Deel deze pagina: