Drie vragen aan… Chinouk Thijssen

Het spannende boek Je hebt één nieuwe volger van schrijver Chinouk Thijssen is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2021! Chinouk vertelt ons over haar boek, het lezen en schrijven van spannende verhalen en zij geeft tot slot nog een tip aan iedereen die graag schrijver wil worden.

Waarom heb je ervoor gekozen om Je hebt één nieuwe volger in Turkije plaats te laten vinden?

Turkije is al jaren mijn favoriete vakantieland. De omgeving is er zo mooi en ik heb er hele leuke en lieve mensen leren kennen die daar wonen. Omdat ik er al vaak ben geweest was het voor mij een logische keuze, omdat ik dan kon schrijven over een plek die mij bekend is.

Waarom schrijf je graag thrillers?

Mijn oma was gek op thrillers en op horrorverhalen. Het gebeurde dus al snel dat ik haar boeken begon te lenen. De spannende verhalen lieten mij niet los; ik moest weten wie de dader was en waarom, en ik kreeg er nachtmerries van. Toen dacht ik: hoe vet is het als je zelf verhalen schrijft waar mensen vervolgens nachtmerries van krijgen? Of nou ja, ik gun iedereen wel zijn nachtrust, maar ik vind het stiekem heel leuk als mijn lezers toch goed om zich heen kijken omdat het verhaal ze niet loslaat.

Welke tips zou je geven aan mensen die ook niks liever doen dan schrijven en graag auteur willen worden?

Het allerbelangrijkste: geloof in jezelf en begin! Ik weet het, er zijn al heel veel auteurs en zoveel verhalen, maar het boek dat jij wilt schrijven bestaat nog niet. Niemand kan dat beter dan jij. Dus begin eraan en geniet van het proces, want het is echt het allerleukste dat er is.

T/m maandag 3 mei 2021 kan er via de website van de Jonge Jury gestemd worden voor de Prijs van de Jonge Jury en voor de Jonge Jury Debuutprijs 2021. Stem nu op jouw favoriete boeken van 2020! 

Deel deze pagina:

Blogs