Drie vragen aan Eva Burgers

Het spannende boek Wanhoop van schrijver Eva Burgers is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020! Wij stellen Marion drie vragen over haar ervaring om te schrijven voor jongeren.

Hoe verwerk je je ervaring als rechercheur in je jeugdthrillers?

Hoewel mijn boeken altijd een mix van fictie en non-fictie zijn, is het niet altijd zo dat ik alles ook in mijn werk als rechercheur heb meegemaakt. Maar ik heb natuurlijk wel ontzettend veel gezien.

Ik verwerk dus interessante gebeurtenissen in mijn boek (dat kan zijn een moordzaak, ontvoering etc) maar ik schaaf daaraan en verbouw het verhaal op verschillende punten zodat niemand zich erin zal herkennen.

Verder vind ik het belangrijk om de werkzaamheden van de recherche te belichten. Daar weet ik veel van en dat is denk ik voor de lezer interessant om te lezen. Daarnaast maakt die kennis het verhaal geloofwaardiger.

Waarom heb je ervoor gekozen om Wanhoop in Parijs plaats te laten vinden?       

Omdat ik daar kort voor ik het boek schreef geweest was. Een vriendin die ik nog van de middelbare school ken, woont daar. In haar huis en de omgeving waar zij woont kreeg ik zoveel inspiratie, dat ik besloot dat het verhaal zich daar moest afspelen.

Waarom schrijf je graag thrillers?

Ik schrijf graag thrillers omdat ik van spannende verhalen houd. Als klein meisje vond ik spannende verhalen schrijven al leuk. Ik schreef al mijn gebeurtenissen op in een schriftje en maakte die zo spannend mogelijk. Eigenlijk had ik toen al kunnen weten dat ik spannende fictieboeken zou moeten gaan schrijven.

Deel deze pagina:

Blogs