Drie vragen aan Marion Pauw

Het spannende boek Stief van schrijver Marion Pauw is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020! Wij stellen Marion drie vragen over haar ervaring om te schrijven voor jongeren.

Hoe kwam je op het idee om het korte verhaal Stief te schrijven?

Willem Holleeder was heel veel in het nieuws geweest en ik begreep dat hij ook een vriendin heeft gehad met een kind. Dat bracht mij op het idee hoe erg het zou zijn als je moeder thuiskomt met een zware crimineel!

Hoe vond je het om een boek voor jongeren te schrijven?

Geweldig! Nog veel leuker dan ik dacht. Ik vind het heel leuk om me in de wereld van jongeren te verdiepen en ik heb mijn best gedaan om een zo smeuig mogelijk verhaal ervan te maken.

Naast boeken schrijf je ook scenario’s. Wat is voor jou het grootste verschil tussen de twee?

Het grootste verschil tussen een scenario schrijven of een boek is dat bij een scenario veel meer mensen zich ermee bemoeien en je eerst honderd synopsissen moet schrijven voordat je aan het daadwerkelijke script kunt beginnen.

Deel deze pagina:

Blogs