Drie vragen aan Maren Stoffels

Het spannende boek Room service van schrijver Maren Stoffels is één van de elf Leestips van de Jonge Jury 2020! Wij stellen Maren drie vragen over verhalen, schrijven en spannende boeken.

Toen je 9 was, schreef je al je eerste boek. Wat vind je zo leuk aan het schrijven van verhalen?

De reacties van lezers zijn echt goud waard. Zo zijn er jongeren die moesten huilen bij Ik zie je tussen de wolken omdat zij zelf iemand verloren aan kanker, of jongeren die zeggen dat ze nooit van lezen hielden tot ze Escape Room ontdekten. Dat is toch geweldig? Dat ik met mijn verhalen iemand kan raken, daar doe ik het voor. Bovendien kan je in verhalen alles laten gebeuren, het heeft iets magisch als een verhaal onder je handen ontstaat. Vaak weet ik van tevoren niet eens hoe het afloopt, dus het verrast me altijd.

Welke tips zou je geven aan mensen die ook niks liever doen dan schrijven en graag auteur willen worden?

Veel lezen! Van lezen word je vanzelf ook een betere schrijver. En durf te schrijven over onderwerpen die je raken, dat raakt de lezer dan ook. Zelf lees ik vaak mijn boeken hardop voor aan iemand, dat kan ook helpen het verhaal beter te snappen. Vaak hoor je dan wat het verhaal nog nodig heeft of wat er weg kan. Less is vaak more!

Room Service is een ontzettend spannend boek. Lees je zelf ook graag spannende boeken, of houd je meer van het lezen van andere genres?

Ik lees zeker graag thrillers! Maar Harry Potter, De Hongerspelen of Pippi Langkous vind ik ook leuk. Ik lees echt alles wat los en vast zit.

Deel deze pagina:

Blogs