Griezelige boekentips voor Halloween

De dagen worden korter, het weer grauwer en de blaadjes vallen van de bomen. Dat kan maar een ding betekenen: het is weer bijna Halloween! Geen beter moment om heerlijk binnen te blijven en te genieten van een griezelig boek. Wij geven daarom een aantal boekentips om helemaal in de sfeer van Halloween te komen. Maar let op! Deze boeken kunnen je je nachtrust kosten…

Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

Clowsnacht van Daniëlle Bakhuis is een van de Halloween tips van de Jonge Jury

Wat nou als een rustig avondje oppassen lijkt te veranderen in een horrorverhaal? Fara maakt het mee in Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis. Haar avond begint rustig. De kinderen, Suzie en Marnix, luisteren goed en gaan snel slapen. Maar wanneer de stroom uitvalt en Suzie telkens huilend wakker wordt, begint Fara een slecht voorgevoel te krijgen…

WolfmaanRonald Verheyen

Wolfmaan van Ronald Verheyen is een van de Halloween tips van de Jonge Jury

Wolfmaan gaat over Tim, die samen met zijn familie op vakantie gaat naar het dorpje Roussillon in Frankrijk. Vlak voor ze vertrekken, wordt een toerist op gruwelijke wijze vermoord. Alle tekenen wijzen erop dat het een aanval van een roofdier was. Door de volle maan wordt de bijgelovigheid in het dorp aangewakkerd: leden van het gezin die verdacht worden lijden aan een mysterieuze haargroeiziekte. Zou de moord door een weerwolf gepleegd zijn?

De duistere schoolSandra J. Paul

De Duistere School van Sandra J. Paul is een van de Halloween tips van de Jonge Jury

De dag na een grote storm verschijnt er opeens een nieuwe school, midden in het dorp van Quinten. Niemand vindt de verschijning van de school, met de mysterieuze naam de Duistere School en verdachte schooldirecteurs Bertus en Colette Zwart, vreemd. Alleen Quinten vertrouwt het niet. Zijn vrienden gedragen zich raar en geen van de kinderen mogen er nog weg. En dan verdwijnen de kinderen een voor een…

Gruwelijk spelMirjam Hildebrand

Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand is een van de Halloween tips van de Jonge Jury

Om te ontsnappen aan haar zorgen over haar zieke moeder en om geld te verdienen doet Daantje in Gruwelijk Spel mee aan een doodskist-dare. Ze moet vierentwintig uur doorbrengen in een doodskist en ze mag er alleen uit om een aantal zenuwslopende opdrachten te volbrengen. Langzaam komen er allerlei geheimen aan het licht die ze niet had willen weten en bekruipt haar het gevoel dat er iets niet klopt. Wat nou als het niet zomaar een onschuldig spel is en ze écht in gevaar is?

Mary Shelley’s Frankenstein – Maria Postema

Mary Shelley's Frankenstein van Maria Postma is een van de Halloween tips van de Jonge Jury

Mary Shelley’s Frankenstein is een griezelig verhaal dat 200 jaar geleden geschreven is en nu door Marie Postema hertaald is. Het verhaal gaat over Viktor Frankenstein, een jongeman die altijd al geïnteresseerd geweest is in alchemie en wetenschap. Hij is dan ook buitengewoon trots als het hem lukt om zelf een levend wezen te creëren. Zijn droom slaat al snel om in een nachtmerrie als hij zijn creatie ziet. Hij verafschuwt het monster dat hij geschapen heeft en vlucht weg. Uit wanhoop begint het monster dood en verderf te zaaien, op zoek naar zijn maker.

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Blogs