Vragen aan het Jonge Jury Boekgenootschap: Lian

Lian is 13 jaar, woont in Heemstede en gaat naar het Rudolf Steiner College. Dit schooljaar is zij één van de tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap! Als lid leest zij zoveel mogelijk boeken van de groslijst en bepaalt ze mee welke boeken er bij de Leestips zullen gaan horen.

Om haar wat beter te leren kennen, stelden we haar een paar vragen.

1) Wat voor beroep zie jij jezelf later doen?

“Vroeger wilde ik bioloog worden omdat ik altijd veel van dieren en de natuur gehouden heb. Ik heb drie boeken geschreven over bedreigde dieren. Daarmee ben ik nog geen bioloog, maar wel al een schrijver. Ik wil zeker doorgaan met schrijven en daarvoor moet je natuurlijk veel lezen!”

 2) Welk personage zou jij wel eens in het echt willen ontmoeten?

“Mijn favoriete personage is Lyra Belacqua en haar dæmon Pantalaimon uit de Noorderlicht-trilogie. Ze is een heel sterk karakter dat wil reizen en weet wat ze wil. Ook lijkt het me geweldig om dan meteen haar dæmon te ontmoeten, een soort pratend zielendier. Dat zou ik ook wel willen hebben.”

Benieuwd naar de andere leden? Bekijk hier het volledige Jonge Jury Boekgenootschap 2020 en volg ons op social media, waar alle leden worden voorgesteld.

Deel deze pagina:

Blogs