Vragen aan het Jonge Jury Boekgenootschap: Julia

Julia is 14 jaar, woont in Naarden en gaat naar het Goois Lyceum. Dit schooljaar is zij één van de tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap! Als lid leest zij zoveel mogelijk boeken van de groslijst en bepaalt ze mee welke boeken er bij de Leestips zullen gaan horen.

Om haar wat beter te leren kennen, stelden we haar een paar vragen.

1) Hoe kies jij een nieuw boek uit?

“Eerst kijk ik naar het genre en de leeftijdsgroep. Boeken voor oudere leeftijden vind ik meestal niet erg, maar bij boeken voor een jonge leeftijdsgroep haak ik snel af. Verder kijk ik naar de personages: ik vind bijzondere personages interessant, omdat ze een andere manier van denken en handelen hebben.”

2) Wat doe je het liefste naast lezen?

“Naast lezen schrijf ik vaak artikelen, daarom heb ik me ook aangemeld voor de schoolkrant. Verder is mijn grootste passie muziek, ik speel namelijk piano en gitaar. Ook houd ik van tekenen en muziek luisteren, het liefst tegelijkertijd!”

Benieuwd naar de andere leden? Bekijk hier het volledige Jonge Jury Boekgenootschap 2020 en volg ons op social media, waar alle leden worden voorgesteld.

Deel deze pagina:

Blogs