Vragen aan het Jonge Jury Boekgenootschap: Paris

Paris woont in Voorhout, is 14 jaar en zit op het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Dit schooljaar is zij één van de tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap! Als lid leest zij zoveel mogelijk boeken van de groslijst en bepaalt ze mee welke boeken er bij de Leestips zullen gaan horen.

Om haar wat beter te leren kennen, stelden we haar een paar vragen.

1.) Hoe kies jij een nieuw boek om te lezen?

”Ik kies een nieuw boek door eerst de achterkant te lezen, dan weet ik vaak al goed of het iets voor mij is! Daarnaast kies ik ook vaak boeken uit die ik als tip heb gekregen van anderen.”

2.) Wat doe jij het liefste naast lezen?

”Naast lezen vind ik het ook heel erg leuk om te tekenen en te schrijven, ik schrijf verhalen over van alles en nog wat. Ik vind het onwijs leuk om een verhaal te maken en een soort leven voor iemand te maken. Over een paar weken komt zelfs mijn eerste boek uit! Met tekenen teken ik het liefst mensen, dieren en ogen.”

Benieuwd naar de andere leden? Bekijk hier het volledige Jonge Jury Boekgenootschap 2020 en volg ons op social media, waar alle leden worden voorgesteld.

Deel deze pagina:

Blogs