De 5 voordelen van zomerlezen

De zomervakantie is de perfecte tijd om lekker veel te lezen! In de achtertuin, op het strand of in het vliegtuig: breng overal je boek mee naartoe en neem een verfrissende duik in een andere wereld. Wij hebben de 5 voordelen van zomerlezen met de Jonge Jury voor je op een rijtje gezet.

1. Je verveelt je nooit

Tijdens de vakantie kun je even lekker rustig aan doen en de tijd nemen om te ontspannen. Maar verveling ligt ook op de loer! Gelukkig hoef je met een boek daar nooit voor te vrezen. Zo kun je rustig aan doen én hoef je je niet te vervelen.

2. je gaat op ontdekkingstocht

Je hebt nu alle tijd om je ultieme favoriete boek wéér opnieuw te lezen, maar ook om op ontdekkingstocht te gaan. Lees je altijd thrillers? Pak eens een historisch verhaal en ontdek een geheel nieuw genre, of kies een boek van een schrijver die nog helemaal niet kent. Zo ga je met een hele hoop nieuwe leesinspiratie weer terug naar school.

3. je hebt tijd voor jezelf

Als je een boek leest, heb je echt even tijd voor jezelf. Laat Instagram, spelcomputers en Netflix even links liggen en ga lekker buiten lezen. Neem een handdoek, wat tussendoortjes en wat te drinken mee en zoek een koel plekje in de schaduw op. Pak je boek en ontspan…

4. Je kunt je record breken

Heb je zin in een uitdaging? Daag jezelf dan uit om tijdens de zomervakantie je persoonlijke record boeken lezen verbreken! Heb je vorige zomer 2 boeken uitgelezen? Probeer er dan nu 4 te lezen! Of zelfs wel tien…

5. je maakt nog meer mee

Je maakt sowieso altijd meer mee op vakantie als je in je zomer ook nog eens andere verhalen leest! Reis naar een magische wereld of verplaats je in een hoofdpersonage met een hele andere karaktereigenschappen dan jijzelf. Ben je nog op zoek naar de perfecte boekentips voor in de zomervakantie? Bekijk hier onze tips!

Deel deze pagina:

Blogs