Iclal blogt: ”Ik kon niet stoppen met lezen!”

Hallo! Ik ben Iclal Akbas en ik ben 14 jaar. Ik ben dit jaar lid van het Jonge Jury Boekgenootschap!

Deze blog gaat over het boek Snitch (oftewel één van de Leestips)

Waar gaat Snitch over?

Snitch is een realistische thriller van Margje Woodrow. De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin aan haar voorgeschreven, maar Roos weigert.

Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

Niet kunnen stoppen met lezen!

De reden dat Snitch zo leuk is (vind ik tenminste) is dat er altijd wel iets aparts gebeurt. Als je net denkt het mysterie opgelost te hebben en het einde al te kunnen voorspellen gebeurt er iets waardoor het verhaal weer een hele andere wending krijgt! Dus eigenlijk blijft het boek altijd spannend! Dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het boek in 1 dag uit heb kunnen lezen. Ik kon gewoon niet stoppen! En dat is er ook zo leuk aan.

Het boek is een soort thriller. Het gaat vooral over Roos. Roos raakt haar beste vriendin Quinty zo een beetje kwijt als Fenna op hun school komt. Dan begint Fenna haar te treiteren en daar kan Roos niet zo goed tegen. Ze reageert heftig. Vooral als ze ziet dat Quinty haar niet helpt en gewoon toekijkt. De dokter en haar ouders stellen vast dat ze Ritalin pillen moet slikken. Roos doet dat liever niet omdat ze niet versuft wilt raken. In het begin dacht ze dat Fenna gewoon gemeen was maar later blijken er serieuze praktijken betrokken te zijn en wordt Roos ook in het hele probleem betrokken. Ze probeert het mensen te vertellen maar de meesten geloven haar niet of doen alsof ze haar geloven. En er gebeuren nog veel meer spannende dingen maar als je dat wilt weten moet je het boek lezen! Het is zeker weten een aanrader!

Ik hoop dat jullie deze blog interessant vonden!

Deel deze pagina:

Blogs