Kevin blogt: Race van Maren Stoffels

Ik wist altijd precies hoe het met hem ging, of hij nou praatte of niet.
Bij Ties was het alsof er een ondertiteling meeliep op zijn voorhoofd.
Als ik maar snel genoeg meelas, kon ik al zijn gedachten volgen.

Maren Stoffels begon op vroege leeftijd al met schrijven. Sinds groep 6, met de leeftijd van 9, begon Maren Stoffels met het schrijven van verhalen. Op haar vijftiende begon ze met schrijven van haar gepubliceerde boeken. Op haar vijftiende verzond Maren haar eerste verhaal naar uitgeverij Leopold. Op dat moment vond men haar nog te jong. Twee jaar later, in 2005, publiceerde Maren haar eerste boek genaamd Dreadlocks & Lippenstift. Haar eerste boek schreef ze toen ze op de middelbare school zat. In 2006 haalde ze haar vwo-diploma.

Het boek Dreadlocks & Lippenstift won op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en Debuutprijs. Na haar eerste boek volgde er in rap tempo vele andere boeken. Maren ontvangt verschillende bekroningen en nominaties voor haar boeken. Inmiddels is Maren niet meer weg te denken bij de grote Nederlandse Young Adult schrijvers.

De thema’s in haar boek gaan onder andere over anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap.

In het boek Race spelen een aantal personages een belangrijke rol. Ties is de beste vriend van River. Ties en River wonen allebei op hetzelfde eiland. Ties woont samen met zijn broer en vader op het eiland. De moeder van Ties is vorig jaar verdronken in de zee. Naast Ties woont Sina. Sina woont het hele jaar op het vasteland in een gastgezin. Behalve in de zomervakantie, dan woont Sina op het eiland bij haar ouders. De broer van Ties, Douwe, is bevriend met een jongen Patje. Patje en Douwe zijn allebei heel erg tegen buitenlanders. De vader van Ties is heel erg veranderd sinds de dood van zijn vrouw. Daarnaast komt er nog een jongen in het boek voor. Hij heet Follo. Follo wordt in het boek bevriend met River. Naast Follo woont Ravi. Ravi is deze zomer op het eiland komen wonen. Hij komt uit Suriname.

In het boek Race vindt er een Eilandrun plaats op het eiland. Iedereen op het eiland kent het Eilandrun. De mensen komen kijken of doen mee met het Eilandrun. Dit jaar is er een geldprijs te verdienen met de wedstrijd. Ties en Ravi doen allebei mee de Eilandrun. Alleen de Eilandrun loopt toch wat anders dan normaal. Wat begint als een sportief spelletje, loopt al snel uit de hand…

Het boek van Maren is op een fijne manier geschreven. Het boek leest ook goed weg. In het begin was het mij niet duidelijk of River een jongen of meisje was. Na een bladzijde of vier à vijf kwam ik erachter dat ze een meisje was. Het boek heeft een goede plot opbouw. Door de wisseling van point of view tussen Ties en River werd je nog meer in het verhaal getrokken. Ze maakte allebei andere ervaringen mee, waardoor je nog beter in het verhaal komt. Hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe spannender en enthousiaster je wordt naar het einde. Hoe loopt de Eilandrun af?

Ik racete door het boek heen. Ik was er zo doorheen.

Wil je meer weten van Maren Stoffels?

Je kan haar volgen op de volgende kanalen:
Instagram: instagram.com/marenstoffels
Facebook: www.facebook.com/marenstoffels
Twitter: @marenstoffels
Website: www.marenstoffels.nl

Benieuwd geworden naar het boek? Bekijk de boek trailer!
https://www.youtube.com/watch?v=LiKAEagNi_4

Deel deze pagina:

Blogs