Kim blogt: Mirjam Hildebrand en haar ‘Voorlopers’ serie!

Het zal niet veel mensen zijn ontgaan dat Mirjam Hildebrand gister met haar debuut Voorlopers de Jonge Jury debuutprijs 2018 heeft gewonnen… Wat was ze blij en wat is Voorlopers een geweldig boek!

Gelukkig voor iedereen die fan is van dit boek: het tweede deel ligt al in de winkel!

Ter ere van het verschijnen van Voorlopers 2 van Mirjam Hildebrand was er door Uitgeverij Kluitman een boek bloggers lunch georganiseerd in Amsterdam. Waar onze eigen Jonge Jury ambassadeur Kim de Bruijn bij was!

Kim doet verslag van de lunch: ‘Ik was heel blij toen ik hier voor werd uitgenodigd. Terwijl we genoten van een heerlijke lunch konden we Mirjam van alles vragen, over Voorlopers, maar ook over schrijven in het algemeen. En we hebben als bloggers onder elkaar gediscussieerd over wat wij van Voorlopers vonden.’

En vertelt waar Voorlopers over gaat: ‘In Voorlopers: de kracht van velen gaat Emma terug naar Precursor, maar om mee te kunnen doen aan het nieuwe schooljaar moet ze eerst deelnemen aan de Cirkelceremonie. De ceremonie wordt echter onderbroken als bewoners flauwvallen. Als de bewoners weer wakker worden zijn ze hun Voorlopers-vaardigheden kwijt. Precursor is getroffen door een ziekte. Met haar Signum kan Emma de ziekte bij mensen tegenhouden, maar dit vergt veel kracht. Terwijl steeds meer Voorlopers ziek worden proberen de jongeren Precursor te redden.’

‘Alhoewel Voorlopers 2 een nieuw avontuur is zou ik wel aanraden om eerst Voorlopers 1 te lezen, omdat je in deel 1 wat breder kennismaakt met de personages. Ook worden termen als Signum en Aegis in deel 1 uitgelegd en in deel 2 als bekend verondersteld en alleen aangehaald.’

‘Ik vond Voorlopers 2 een mooi en spannend boek met een verassend einde. Mirjam creëert een wereld waar ik graag deel van uit zou willen maken. Door haar beeldende en vlotte schrijfstijl lijkt het tijdens het lezen ook alsof je echt deel uit maakt van deze wereld. Niet alleen het verhaal is boeiend maar ook de mysterieuze cover ziet er aantrekkelijk uit.’

‘Wat mij betreft is dit boek dan ook absoluut een aanrader! Ik kan dan ook niet wachten tot
Voorlopers 3 uitkomt zodat ik me opnieuw kan verliezen in de wereld van de Voorlopers.’

 

Deel deze pagina:

Blogs