Maren blogt: met mijn vader in een escape room

‘Nooit,’ zei mijn vader tegen mij, toen ik hem vroeg of hij mee wilde naar een escape room.
Mijn vader heeft last van claustrofobie en heeft dus een hekel aan kleine ruimtes waar hij niet uit kan. Jullie kunnen je wel voorstellen dat een escape room een regelrechte nachtmerrie voor hem zou zijn…

Zelf ben ik verslaafd aan het spelletje, waarbij je binnen zestig minuten uit een kamer moet zien te ontsnappen door middel van het oplossen van puzzels. Ik heb al zeven escape rooms gespeeld, maar dus nog nooit eentje met mijn vader samen.

Hoe kon ik hem toch zover krijgen?

Toen kwam het goede nieuws van de Jonge Jury: mijn boek Escape Room is één van de kerntitels van 2018. Ik zei voor de grap tegen mijn vader: “Pap, als ik de prijs win, ga je dan een keertje mee?” Mijn vader zei in een opwelling ja. Volgens mij schrok hij er zelf ook van, want sindsdien ben ik bezig met stemmen werven voor mijn boek. De Dag van de Jonge Jury komt steeds dichterbij. Dus de dag dat mijn vader misschien een escape room in moet ook…

Wil je mijn vader een stapje dichter bij zijn nachtmerrie, en mij een stapje dichter bij mijn droom, helpen? Stemmen op Escape Room kan nog tot 1 mei!

Ik zie jullie in ieder geval 6 juni, op de Dag van de Jonge Jury in Utrecht. En ik neem mijn vader gezellig mee!

Deel deze pagina:

Blogs