Fleur blogt: Verslaafd aan boeken kopen!

Fleur is 15 jaar en actief lid van het Jonge Jury Boekgenootschap. Dit houdt in dat ze héél veel van lezen houdt en bijna alle Jonge Jury boeken heeft gelezen! Ze houdt zelfs zoveel van lezen en boeken dat dat weleens voor problemen kan zorgen… Ze zegt namelijk bijna verslaafd te zijn aan boeken kopen en deze ervaring deelt ze graag met jullie!

Als ik een boek zie wat ik wil hebben wil ik het ook meteen kopen, dus blijf ik boeken kopen…
Dit terwijl ik eigenlijk nog genoeg boeken heb liggen om te lezen, maar ik kan er niet mee stoppen. Dus mijn stapel met boeken die ik nog wil lezen groeit de hele tijd.. En ik kan niet zo snel lezen dat ik het allemaal weg kan werken!

Toch, als ik dan weer een leuk boek zie, dan moet ik het gewoon hebben. Ja, je zou me verslaafd kunnen noemen. Er staan hier namelijk twee bijna volle boekenkasten, waar steeds weer boeken bij komen. En dan heb ik het nog niet eens over de boeken op mijn e-reader, die ik ook nog allemaal wil lezen.

Maar het is niet alleen het boeken kopen, ik ben ook gewoon graag in een boekwinkel. Al die boeken zo mooi neergezet, dat je ze in je handen kunt nemen en een alvast een klein stukje kunt lezen. In een boekhandel kan ik uren ronddwalen en boeken vastpakken die ik eigenlijk niet eens kan betalen.

En dan komt het lastigste moment… Want als ik de hele winkel een paar keer heb gezien, dan moet ik nog kiezen. Daar gaat bij mij veel tijd in zitten: want alle boeken die ik heb gezien zijn leuk en ik wil ze allemaal hebben. En dan zijn we weer terug bij waar ik was. Er zijn namelijk te veel leuke boeken en er is te weinig plaats en tijd. Natuurlijk kan ik ook boeken weggeven die ik al een keer gelezen heb, maar dat vind ik dan weer zonde, en dat is best ingewikkeld.

Maar ik ga weer stoppen met schrijven en weer lekker verder lezen!

Deel deze pagina:

Blogs