Kim blogt: Recenseren kun je leren!

De laatste maanden van 2017 hebben wij, als ambassadeurs van de Jonge Jury, veel boeken van de groslijst gelezen én beoordeeld om zo gezamenlijk de Leestips te kiezen. Dit was een haast onmogelijke opgave. Er zaten zoveel goede boeken bij! Inmiddels is het aan Nederland om te gaan stemmen en zo te bepalen welk boek de Prijs van de Jonge Jury gaat winnen.

Om de Leestips extra onder de aandacht te brengen hebben we allemaal een kort promotiefilmpje op mogen nemen van onze eigen tip. Dit gebeurde in de kerstvakantie op het kantoor van de Jonge Jury in Rotterdam.

Ik wilde natuurlijk niet te laat komen dus vertrok ik ruim op tijd naar Rotterdam. Eenmaal aangekomen bleek het hoofdkantoor in een mooi statig pand te zitten. Omdat de meesten te vroeg aanwezig waren, konden we alvast bijpraten en onze verwachtingen delen over het opnemen van de filmpjes. En natuurlijk hebben we toen ook bijgepraat over onze favoriete boeken 😉

Voordat de filmpjes opgenomen werden stond er nog iets op het programma: namelijk een leuke workshop ‘Recensie schrijven’, gegeven door Jaap Friso van JaapLeest. Tijdens deze workshop kregen we allemaal super handige tips over het goed verwoorden van je mening. Ook deden we een paar kleine opdrachtjes; zoals het bedenken van synoniemen voor veel gebruikte woorden. Alle tips heeft Jaap Friso overzichtelijk in één documentgezet. Jij kunt er nu dus ook mee aan de slag. En doe je vervolgens mee aan de Jonge Jury Recensiewedstrijd, dan maak je ook nog eens kans op stapels boeken!

Na de workshop gingen we met z’n allen gezellig lunchen. Toen iedereen uitgegeten was gingen we één voor één naar boven om het promotiefilmpje voor onze Leestip op te nemen. Boven stonden twee lekkere stoelen, waarvan wij er op één plaats mochten nemen. Op de andere stoel zat Janneke Siebelink van Bol.com die ons kort interviewde over onze Leestip. We hadden ons een tijdje van tevoren al kunnen voorbereiden op de vragen, dus het ging eigenlijk helemaal vanzelf! Het opnemen van de filmpjes was dus erg leuk en de tijd vloog voorbij!

Jonge Jury, nogmaals bedankt voor deze leuke dag! We hebben veel geleerd tijdens de workshop en het opnemen was echt geweldig!

Groetjes,
Kim

Deel deze pagina:

Blogs