Marrit blogt: Nationale Mediatheek Trofee

Zoals jullie, lezers van mijn blog, misschien nu wel is opgevallen, ik hou van het lezen van boeken. Gelukkig heeft mijn school een geweldige mediatheek met heel veel boeken. Daarom hebben Janneke de Boer en ik ergens rond april 2017 de mediatheek van het RSG Magister Alvinus opgegeven voor de Nationale Mediatheek Trofee. Dat is een wedstrijd waaraan elke mediatheek in Nederland mee kan doen om de titel van beste mediatheek van Nederland te verkrijgen. Om dat te doen moesten we goed onderbouwen waarom onze mediatheek de beste mediatheek in Nederland zou zijn en een leuke foto maken van onze mediatheek. Hier gingen we mee aan de slag: een paar van mijn beste vriendinnen en ik hebben die volgende dag mooie foto’s gemaakt en een leuke motivatie geschreven.

Het duurde even, maar zo rond begin november 2017 werden Janneke en ik naar de mediatheek geroepen voor een interview met een schrijfster voor het blad Lezen. We hadden even daarvoor te horen gekregen dat onze mediatheek een van de drie finalisten was van de Nationale Mediatheek Trofee. Janneke en ik gingen door het lint, we waren zo vrolijk! Het interview ging super. In het begin van december kwam het blad uit met twee bladzijdes gewijd aan de Nationale Mediatheek Trofee.

In de ochtend van 21 november zijn Janneke en ik naar de mediatheek gegaan om daar een korte uitleg te krijgen over hoe de uitreiking zou gaan verlopen, deze werd namelijk in onze eigen mediatheek gegeven. Zo rond 12 uur kwamen organisatoren Renée den Breems en Geronimo Wapperom en auteur Annejoke Smids om te helpen met de opbouw voor de uitreiking. We hadden taart, drankjes en om 1 uur begonnen de eerste gasten binnen te stromen. Toen iedereen er was begon de prijsuitreiking van de Nationale Mediatheek Trofee. Op de derde plaats kwam het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam, op de tweede plaats kwam het Alfa College in Groningen en dan bleef als laatste natuurlijk over het RSG Magister Alvinus uit Sneek, TADAAA! Wij kregen duizend euro aan boeken en nadat bijna iedereen weg was hebben Janneke en ik de gekregen dozen met boeken opengemaakt. Wat een feest!

Ik ben zeer vrolijk met deze ervaring en vond het een super leuke dag. Bedankt!

Heb jij ook zo’n fijne mediatheek? Doe dan mee aan de nieuwe editie van de Nationale Mediatheek Trofee. Dat kan nog tot 1 juni 2018!

Deel deze pagina:

Blogs