Kim blogt: Doodverklaard

Van fantasy- en liefdesverhalen tot thrillers en avonturenboeken: eigenlijk alle boeken vindt kim de moeite waard! Behalve stripboeken 😉 al van kleins af aan heeft ze een grote fascinatie voor boeken en schrijvers. In 2013 was ze ambassadeur van kinderboekenschrijfster tosca menten en in 2014 flevolands senaatslid van de nederlandse kinderjury. Haar vijfde blog gaat over doodverklaard van inge verbruggen.

Het leuke aan een regelmatig bezoek aan de website van de Jonge Jury is dat je kennismaakt met veel meer boeken en auteurs. Die zou je anders misschien over het hoofd zien! Dat geldt in ieder geval voor mij. Soms heeft de lokale bibliotheek een titel niet staan. Ik had het onder andere bij het boek Doodverklaard van Inge Verbruggen. Omdat ik niet wil dat meer mensen dit spannende boek over het hoofd zien blog ik er nu over.

Doodverklaard gaat over Isa, een 16 jarig meisje. Ze heeft een leuk leven en een goede band met haar vrienden. Ze is sinds kort verliefd op Siebe. Wanneer ze uit verveling haar naam op Google intypt ziet ze een overlijdensbericht van haarzelf staan. Ze schrikt en samen met haar vrienden komt ze tot de conclusie dat dit vast een zieke grap is. Maar na het overlijdensbericht, gebeuren opeens aparte dingen. Om niet te veel te verklappen kan ik hier weinig over zeggen. Wie heeft dit gedaan? Wanneer er steeds meer vreemde dingen gebeuren en het zelfs gevaarlijk wordt, weet Isa niet wie ze nog kan vertrouwen.

Inge Verbruggen heeft een prettige schrijfstijl. De personages zijn mooi neergezet. Zo nu en dan vond ik Isa wel aparte keuzes maken, waarbij ik me afvroeg of het in het echt ook zo zou gaan. Daardoor kwam ze soms een beetje “dommig” over. Verder vond ik dit niet storend.

De spanning in het boek wordt mooi opgebouwd. Halverwege wordt het zo nagelbijtend spannend dat ik niet meer kon stoppen met lezen. Ik had wel een idee wie het gedaan kon hebben, maar Inge heeft in het boek veel mensen verdacht laten overkomen waardoor ik regelmatig van gedachten wisselde. Pas vlak voor het einde kwam ik erachter wie de dader is.

Kortom, een geweldig spannende thriller!

Groeten,
Kim de Bruijn

Deel deze pagina:

Blogs