Kim blogt: Escape room

Van fantasy- en liefdesverhalen tot thrillers en avonturenboeken: eigenlijk alle boeken vindt Kim de moeite waard! Behalve stripboeken ;). Al van kleins af aan heeft ze een grote fascinatie voor boeken en schrijvers. In 2013 was ze ambassadeur van kinderboekenschrijfster Tosca Menten en in 2014 Flevolands senaatslid van de Nederlandse Kinderjury. Haar vierde blog gaat over escape room van Maren Stoffels.

Een thriller van Maren Stoffels? Hoe zal dit boek zijn? Toen ik de beschrijving las dacht ik gelijk: die wil ik lezen!

Het boek ziet er erg aantrekkelijk uit. Het heeft een mooie voorkant en als je de achterkant leest, klinkt het gelijk al spannend en uitnodigend:

‘Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen 60 minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?’

Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld en elk personage heeft een andere lettertype. Dat is leuk gedaan. Ik vind dat de spanning gelijk vanaf het begin goed voelbaar is. Voor ze de escape room in gaan, leer je de personages een beetje kennen. In de escape room zie je een totaal andere kant van sommigen. De personages zijn heel echt beschreven. Ik vond het een goed en spannend boek met een eind dat ik niet had zien aankomen. Ook het onderwerp vond ik goed gekozen én origineel!

Ik ben erg benieuwd of er nog meer thrillers van Maren gaan komen en stuurde deze vraag (samen met nog een paar andere vragen) haar toe. Hieronder haar reactie!

Achter in het boek zeg je dat je op het idee kwam om dit boek te schrijven doordat je het heel leuk vindt om escape rooms te bezoeken. Hoeveel heb je er tot nu toe gedaan en welke vond je het leukst?

Tot nu toe heb ik 5 escape rooms gedaan. De leukste was toch wel die in Leiden. Je werd opgesloten in ‘Het Kruithuisje’, het oude atelier van schilder Rembrandt: vol verrassingen en uitdagende puzzels. Echt te gek!

Dit is je eerste thriller. Wilde je al langer een keer een thriller schrijven?

Officieel heb ik nog een thriller: Je bent van mij! Die schreef ik samen met Hans Kuyper. Maar dit is mijn eerste eigen thriller, dat is waar. Ik lees ze altijd graag, ik kijk graag thrillerfilms, dus die wens zat er altijd al in. En nu is het gelukt!

Ben je van plan om nog meer thrillers te gaan schrijven?

Jazeker! Ik heb de smaak flink te pakken! Ik heb zelfs al een nieuw plan in mijn hoofd… maar dat blijft nog even geheim, hoor. Daarnaast blijf ik ook boeken in andere genres schrijven. Ik schrijf gewoon waar ik zin in heb. Volgens mij waarderen mijn lezers dat ook.

Wat vind je leuker om te schrijven: een thriller, of het genre van je eerdere boeken?

Het is zo verschillend! Een thriller is letterlijk spannend, ook voor jezelf. Ik zie je tussen de wolken (Leestip Jonge Jury 2017) was een emotionele achtbaan. Het heeft allebei zijn pluspunten. Dus ik ga niet kiezen, ik schrijf het gewoon allebei!

Vond je het spannender om reacties op Escape room te krijgen, omdat dit je (eerste) thriller is?

Het blijft bij elk boek weer spannend! Maar ik geloof echt in Escape room, en tot nu toe alle lezers ook, want ik krijg hele toffe reacties. Zo leuk!

Om nog even af te sluiten: ik geloof ook in Escape room, dit boek móet je lezen!
Groetjes,
Kim

Deel deze pagina:

Blogs