Iclal blogt: Goed fout

Iclal is 13 jaar en zit in havo/vwo 2 op het Montessori Lyceum in Rotterdam. Ze is dol op lezen en schrijft ook graag blogs over de boeken die zij leest. Met de leesclub van school staat een bezoek aan de Dag van de Jonge Jury op de planning. Haar tweede blog gaat over Goed fout, van Astrid Witte.

Het boek Goed Fout van Astrid Witte gaat over een meisje genaamd Minny, die op school een project moet doen over moraliteit. In de klas bespreken ze termen als ‘goed’ en ‘slecht’, want wat is nou precies goed en wat is slecht? In haar eentje gaat ze op onderzoek uit en kiest er voor om de straten te observeren op zoek naar een antwoord. Elke gebeurtenis die ze ziet geeft ze een donderwolkje (slecht) of een zonnetje (goed). Nu ze de tijd neemt om te observeren vallen dingen op die ze nog nooit eerder had gezien. Wat gebeuren er veel slechte dingen! Mensen hebben geen tijd voor elkaar, maken rommel op straat en negeren mensen die hulp nodig hebben! Er staan veel te veel donderwolkjes in haar schrift… Ze besluit er iets aan te doen. Elke slechte daad die ze doet, compenseert ze met een goede daad. Maar redt ze het wel om met haar vrienden om te blijven gaan en hun vriendschap te behouden, als ze zo veel tijd en moeite steekt in deze daden? Wat als ze met die goede daden ook in de problemen komt?

Toen ik op de groslijst van dit jaar keek viel deze titel me op. Ik werd nieuwsgierig en heb dit boek geleend bij de bibliotheek. Hier heb ik echt geen spijt van! Dit boek zorgt ervoor dat je, als je het eenmaal gelezen hebt, een hele andere kijk op de wereld zal hebben (dat is bij mij in ieder geval zo). Het zet je aan het denken. Het laat ook zien dat er veel verbeterd kan worden in de wereld. Slechte daden komen in steeds grotere mate voor. Het boek is een echte aanrader als je van boeken houdt waar veel spanning in zit.

Geweldig boek, ik zou ‘m maar snel lezen als ik jou was!

Groetjes,
Iclal

Deel deze pagina:

Blogs