Kim blogt: Afgesloten

Van fantasy- en liefdesverhalen tot thrillers en avonturenboeken: eigenlijk alle boeken vindt Kim de moeite waard! Behalve stripboeken ;). Al van kleins af aan heeft ze een grote fascinatie voor boeken en schrijvers. In 2013 was ze ambassadeur van kinderboekenschrijfster Tosca Menten en in 2014 Flevolands senaatslid van de Nederlandse Kinderjury. Haar derde blog gaat over Afgesloten van Natasza Tardio.

Eens in de zoveel tijd hebben we op mijn school een week met verplichte leesuren. Voor die leesuren moet je zelf een boek meenemen. Omdat ik mijn boek snel had uitgelezen, ging ik in de mediatheek een ander boek zoeken. Ik koos voorOnzichtbaar van Natasza Tardio. De flaptekst leek boeiend, maar ik had nog niet eerder een boek van haar gelezen. Ik vroeg me af: hoe zou haar schrijfstijl zijn? Ik heb het boek meegenomen en kwam al snel tot de conclusie dat ik haar schrijfstijl zeker heel erg goed vind en ik heb dan ook gelijk meer boeken van haar gelezen. Toen ik hoorde dat Afgesloten uitkwam, wilde ik dat gelijk lezen.

Afgesloten gaat over twee tieners, Dana en Mirko, die in de derde klas zitten. Samen met de andere derdeklassers rijden ze in twee bussen naar een werkweek op Texel. Wanneer ze in een tunnel rijden vindt er een explosie plaats. Dana vliegt door de bus heen en valt een stuk verderop op de grond waar ze onder het puin terecht komt. Mirko zat in de andere bus en vindt Dana. Samen zoeken ze een manier om uit de tunnel te komen. Dana en Mirko zijn beiden gewond en kunnen daardoor niet snel weg. En dat terwijl de tunnel op instorten staat…

Voor ik begon met lezen, had ik wel een bedenking over het boek: het is erg dun, wordt het dan wel een compleet en goed verhaal?

Nadat ik het boek uit had kon de bedenking gelijk van tafel geveegd worden, want mijn eerste reactie was: wow, wat een goed boek!

Het begint gelijk al heel goed. De proloog trekt je mee het verhaal in en zorgt ervoor dat je verder wilt lezen. Het verhaal wordt vanuit zowel Dana als Mirko verteld. Ze zitten in dezelfde situatie maar toch beleven ze het beiden anders. Tijdens het lezen leef je mee met de personen, het voelt alsof jij ook in die tunnel bent. Hoewel je maar één dag uit hun levens meeleest, lijkt het alsof je allebei de personages al langer kent.

De schrijfstijl van Natasza Tardio vind ik echt geweldig en het onderwerp is weer heel boeiend. Het is iets wat je af en toe op het nieuws hoort, maar nu beleef je het mee met de hoofdpersonen. Het boek heeft een open einde. Meestal vind ik dat maar niks, maar hier vind ik het einde juist heel goed passen. Het is zelfs heel verassend!Afgesloten is een boek dat je bij blijft. Toen ik hem uit had heb ik eerst een tijdje voor me uit zitten staren terwijl ik nadacht over het heftige plot. Het onderwerp is heftig maar zou ook echt kunnen gebeuren, dit besef zorgt ervoor dat je na de epiloog echt gaat nadenken over het boek.

Groetjes,
Kim de Bruijn

Deel deze pagina:

Blogs