Kim blogt: En ik dan?

Van fantasy- en liefdesverhalen tot thrillers en avonturenboeken: eigenlijk alle boeken vindt Kim de moeite waard! Behalve stripboeken ;). Al van kleins af aan heeft ze een grote fascinatie voor boeken en schrijvers. In 2013 was ze ambassadeur van kinderboekenschrijfster Tosca Menten en in 2014 Flevolands senaatslid van de Nederlandse Kinderjury. Haar eerste blog voor de Jonge Jury gaat over En ik dan? Van Luc Descamps.

Een van mijn hobby’s is, hoe kan het ook anders, lezen. Normaal gesproken lees ik nieuwe boeken van auteurs waar ik graag boeken van lees. En als die niet voorradig zijn, kies ik in de bieb een boek wat mij leuk lijkt. Als ambassadeur van het Jonge Jury Boekgenootschap heb je de taak om zoveel mogelijk boeken te lezen die in 2017 zijn uitgekomen (en voldoen aan bepaalde eisen om in aanmerking te komen voor de Prijs van de Jonge Jury). Dus nu sorteer ik mijn leesvoer anders. Hoe gaat dat dan?

Op de groslijst van de Jonge Jury kijk ik welke boeken me leuk lijken en die ga ik dan lezen. Zo kwam ik ook aan het boek En ik dan? van Luc Descamps. Eerlijk is eerlijk, ik had nog niet eerder een boek van hem gelezen, maar door de flaptekst en de voorkant met een cactus was ik wel meteen benieuwd naar dit boek.

Op de eerste bladzijde werd mij al duidelijk dat Luc erg humoristisch kan schrijven. Hij gebruikt leuke, soms hilarische metaforen die regelmatig zorgden dat ik in een deuk lag. Zeker omdat ik een beelddenker ben, zag ik het allemaal meteen voor me!

Het verhaal gaat over Emma. Haar ouders zijn gescheiden en ze heeft haar vader al zeven jaar niet gezien. Op haar veertiende verjaardag komt hij naar haar toe en geeft haar een reis naar Amerika. Eerst mag ze van haar moeder niet mee, maar uiteindelijk toch wel. Is het wel zo slim om met een vader die je niet goed kent naar Amerika te gaan?

Luc Descamps beschrijft zeer humoristisch de avonturen in Amerika en hoe de vader-dochterrelatie zich ontwikkelt. Het is gewoon een lekker verhaal wat heerlijk wegleest en zorgt voor een lach.

Tijdens het lezen kwam ik erachter dat Luc Descamps Vlaams is. In het boek staan namelijk WhatsApp gesprekken tussen Emma en haar beste vriendin Amira en die zijn dus écht wel anders dan Nederlandse gesprekken. In het begin vond ik dit heel erg wennen maar hoe verder ik in het verhaal kwam hoe grappiger ik het Vlaamse appen begon te vinden. Een echte aanrader dus dit boek!

Groeten,
Kim

Deel deze pagina:

Blogs