Kevin blogt: Sterker dan jij

Professioneel boekverslinder’ noemt Kevin zichzelf. Hij is dus gék op lezen, maar net als de andere ambassadeurs vindt hij het ook leuk om te schrijven. Regelmatig vind je hem in het zwembad: wedstrijdzwemmen, openwaterzwemmen, niets is hem te gek. Ook geeft hij al jaren zwemles! En blijft er dan nog tijd over… Dan spreekt Kevin het liefst met vrienden af, óf schrijft hij een blog voor de Jonge Jury. Zijn eerste blog gaat over Sterker dan jij van Kaat de Kock.

Niemand is perfect, toch?

Het boek Sterker dan jij is geschreven door Kaat de Kock, een Belgische vrouw van 42 jaar. Kaat studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als freelance redacteur en vertaler. Ze woont samen met haar man en dochter in Antwerpen. In haar vrije tijd leest Kaat veel. Daarnaast gaat ze graag uit eten met vriendinnen, onderneemt ze regelmatig citytrips, struint ze over rommelmarkten om zo goedkoop mogelijk jurkjes te scoren en studeert ze Deens.

Sterker dan jij gaat over een meisje genaamd Lara. Lara heeft wel eens een vriendje gehad, maar die relaties hielden niet echt lang stand. Op dit moment heeft Lara een nieuwe vlam, Kobe. Kobe is knap, grappig, charmant en ook nog eens smoorverliefd op Lara. Kobe verwent haar graag met cadeautjes en weet ook haar vriendinnen helemaal in te palmen. Iedereen vindt Kobe geweldig. Maar is dit de enige kant van Kobe? In de loop van de relatie schiet Kobe volledig uit zijn plaat, zonder een duidelijke reden. Lara vergeeft hem, want niemand is immers perfect. Maar zal deze uitbarsting zijn enige zijn? Kies je voor de liefde met geweld of geen liefde? Sterker dan jij is een realistisch en aangrijpend verhaal over liefde en partnergeweld.

Het boek van Kaat de Koch is mooi geschreven. Het is een aangrijpend verhaal wat aansluit bij de werkelijkheid. Helaas komt (partner)geweld in de wereld voor. Kaat heeft door middel van het boek het onderwerp ‘geweld in een relatie’ bespreekbaar gemaakt. Hoe verder je in het boek van Kaat komt, hoe meer je in het verhaal komt. Je begint langzamerhand steeds meer mee te leven met Lara. Ondertussen denk je zelf ook mee over wat jij zou doen in haar situatie. Een mooi en aangrijpend verhaal over een helaas te vaak voorkomend onderwerp.

Groetjes,
Kevin

Deel deze pagina:

Blogs