Iclal blogt: Livestream

Iclal is 13 jaar en zit in havo/vwo 2 op het Montessori Lyceum in Rotterdam. Ze is dol op lezen en schrijft ook graag blogs over de boeken die zij leest. Met de leesclub van school staat een bezoek aan de Dag van de Jonge Jury op de planning. Haar eerste blog gaat over Livestream van Buddy Tegenbosch.

Het boek vertelt over het leven van Rick, een jongen die is blijven zitten en in de kerstvakantie naar New York gaat. Het begint als een simpele vakantie, maar dat verandert snel. In de metro ontmoet Rick het meisje Kris. Zij brengt het leven van Rick op hol en een reeks van spannende gebeurtenissen volgt. Meer vertel ik niet, want dan zou ik te veel verklappen. Lees het boek maar, het is echt de moeite waard!

In het begin toen ik naar de bibliotheek ging om dit boek te zoeken, was ik nogal onzeker. De titel sprak me aan, maar in de bibliotheek zag ik dat het boek bekend stond als een thriller. Ik heb het boek toch genomen en heb er geen spijt van. Het is eigenlijk niet echt een thriller, het is gewoon een super spannend boek. Ik vind het een aanrader, het is een geweldig boek!

Livestream zet je aan het denken… Het laat je veel van de gokwereld zien en hoe mensen kunnen zijn. Het boek laat óók zien dat er mensen zijn die je kunnen helpen. Je merkt dat Rick heel zelfstandig is. Iets wat jongeren van onze tijd vaak niet zijn. Maarr.. met Rick komt het goed en dat zegt volgens mij wel iets!

Zoals ik al zei, vind ik het een echte aanrader. Vooral als je van spannende boeken houdt. Hiernaast leer je ook nog wat over New York!

Er is ook een trailer van het boek die in New York is opgenomen! Deze kun je zien op de website van Buddy Tegenbosch.

Fleur van het Jonge Jury Boekgenootschap was bij de boekpresentatie van Livestream. In haar blog schrijft ze over haar ontmoeting met Buddy Tegenbosch!

Groetjes,
Iclal

Deel deze pagina:

Blogs