Fleur blogt: de boekpresentatie van Livestream

Fleur is 14 jaar en zit dit jaar al voor het tweede jaar op rij in het Jonge Jury Boekgenootschap. Ze hockeyt graag, maar.. Eerlijk is eerlijk: tijdens een saaie wedstrijd, wenst ze wel eens een boek erbij te hebben ;). Dat is namelijk haar tweede grote hobby: lezen! Ook is Fleur gek op schrijven. Deze blog gaat over haar bezoek aan boekhandel van Piere en de boekpresentatie van Livestream van Buddy Tegenbosch.

Wat was het gaaf! Buddy las voor uit zijn boek en vertelde over van alles en nog wat. Natuurlijk kon je het boek ook kopen, wat ik zeker gedaan heb. Hij signeerde alle boeken en bleef maar vertellen. Het was ook super gaaf dat Xanthe, Demi en ik hem mochten interviewen. Dat interview kun je hieronder lezen!

Demi: Als u nog iets in uw leven mocht doen wat u nog nooit heeft gedaan, wat zou dat dan zijn?
Buddy: Een bestseller schrijven! Nee, ik zou nog wel een keer willen deltavliegen ofzo. Ken je dat? Met een soort vlieger van de berg af en eigenlijk aan vleugels hangen. Maar ik geloof niet dat mijn vriendin dat goed vindt en mijn kinderen ook niet, dus ik denk niet dat het er ooit van komt.

Xanthe: En uw nieuwe boek, waar gaat het over?
Buddy: Het gaat over een jongen die naar New York City gaat en daar een meisje ontmoet. Wanneer ze verdwijnt, gaat hij haar zoeken.

Fleur: Wat was uw eerste idee voor het boek?
Buddy: Mijn eerste idee was de plek: New York City. Ik dacht: ik moet een boek schrijven over New York en al die gave plekken die ik ken. Vervolgens heb ik een plan bedacht hoe ik die plekken het best kon laten zien. Door een soort achtervolging plaats te laten vinden!

Demi: Is er een boek wat u kan lezen zonder dat het saai wordt? Een boek dus, dat u wel tien keer zou kunnen lezen!?
Buddy: Dat zijn eigenlijk alle boeken van John Green. Ik ben er echt enorm fan van. Ik hou ook heel erg van de boeken van Tim Krabbé, maar dat is een volwassen schrijver.

Demi: Welk boek vindt u het best van John Green?
Buddy: Zijn meest bekende boek is natuurlijk Fault in our stars (Een weeffout in onze sterren), maar ik vind Paper towns ook heel goed. Als ik écht moet kiezen ga ik voor Looking for Alaska (Het grote misschien).

Fleur: Wat wilde u vroeger worden?
Buddy: Al heel snel wilde ik piloot worden.

Xanthe: Hoe lang leest en schrijft u al?
Buddy: Ik lees natuurlijk al heel lang. Eigenlijk al vanaf het moment dat ik kon lezen. Groep 3 of 4 of zo. Schrijven doe ik pas vanaf mijn 35ste.

Fleur: Heeft u een boek dat ooit verfilmd wordt?
Buddy: Dat zou ik superleuk vinden, maar er heeft zich nog niemand gemeld met een enorm budget. Het kost namelijk bakken met geld! Er is wel net als bij Pokerface een promofilm gemaakt voor Livestream en dat vind ik ook al erg tof.

Xanthe: Heeft u nog een gouden tip voor de schrijvers onder ons?
Buddy: Vooral veel doen! Dat is mijn gouden tip.

Livestream, het nieuwste boek van Buddy Tegenbosch, is vanaf september in de boekhandel verkrijgbaar. Een absolute must read!

Deel deze pagina:

Blogs