Marrit blogt: Alles is inktvis

Marrit de Boer is 14 jaar en zit in vwo 3 op het RSG Magister Alvinus in Sneek. Naast lezen is ze ook dol op volleyballen en reizen. Ze loopt graag met de schapen mee, maar een museumbezoek op z’n tijd vindt ze ook heel interessant. Het RSG in Sneek doet actief mee met de Jonge Jury en Marrit als blogger nu ook! Haar eerste blog gaat over  Alles is inktvis van Twiggy Bossuyt.

Alles is inktvis van Twiggy Bossuyt geeft een kijk op het leven van Alice die heel wat meemaakt vanaf het moment dat haar vader zonder ook maar een woord te zeggen verdwijnt uit haar leven.

Zij en haar moeder verhuizen naar een nieuwe stad en in een dronken bui ontmoet Alice een groepje jongeren van net iets ouder dan zij, zijnde zwervers in een verlaten treinwagon. Haar moeder is bezorgd en begrijpt haar niet, haar vader duikt weer op, ze wordt verliefd, ze ziet van dichtbij hoe iemand in elkaar wordt geslagen… Kortom: aardig wat problemen.

In het begin was ik een beetje twijfelachtig omdat ik dit boek puur voor de fantastische titel heb gekozen. Het begon een beetje vaag, maar een paar bladzijden verder was het al duidelijk dat het een heel mooi boek is met veel gevoelens. Je voelde in dit boek alles heel goed vanwege de schrijfstijl. En ook al heb je het zelf nooit ervaren, toch kan je met de personages meevoelen. Op sommige momenten was het oppassen geblazen omdat je situaties totaal niet zag aankomen…

Het was echt een heel mooi boek met ook enkele filosofische stukken, die je aan het denken zetten. Omdat ik zo meeleefde met de personages en het niet in mijn plaatje paste dat er iets gebeurde wat daar niet in paste, werd ik op enkele momenten zelfs boos. Het boek gaat vooral over pijn maar je wordt er niet depressief van omdat er een hele mooie vriendschap en liefdesverhaal in meespelen, die de pijn verlichten.

Het boek is ingedeeld in 3 levensfasen van Alice. Ook al is de derde levensfase 10 jaar verder, je voelt het nog steeds. Ik vond dit tevens een erg mooie fase, die ook fantastisch geschreven is door Twiggy Bossuyt, gewoon omdat het zo fantastisch rauw is.  Dat maakt, in combinatie met het mysterieuze randje aan het verhaal, dit boek tot een echte aanrader. Vooral voor mensen die van spanning, mysteries en vriendschappen houden.

Groetjes,
Marrit

Deel deze pagina:

Blogs