Lezen

Vanaf september lezen de leerlingen voor de Jonge Jury 2020 en kunnen ze meedoen aan de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. De groslijst met de titels die voor de Prijs van de Jonge Jury in aanmerking wordt wekelijks bijgewerkt.

Naar de groslijst

Verloop fase

  • September: de leerlingen starten met het lezen van de titels uit de groslijst en doen mee aan de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd.
  • Oktober: het Jonge Jury Boekgenootschap draagt van de groslijst tien boeken aan die samen de Leestips vormen (peer-to-peer). De tips zijn onderverdeeld voor leerlingen in de onderbouw van vmbo-basis tot en met de theoretische leerweg en havo, vwo en gymnasium.
  • November: de elfde Leestip komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd en is aangedragen door de leerlingen.
  • December: de elf Leestips zijn compleet en het bijbehorende lesmateriaal wordt na de kerstvakantie verstuurd.
Donwload de lesbrief van de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd Bestel het Jonge Jury lesmateriaal

SAMENWERKING MET DE SCHOOLMEDIATHEEK

Samen met de schoolmediatheek brengt u de Jonge Jury effectief onder de aandacht van uw leerlingen. Door stemformulieren en aanvullende informatie over de Jonge Jury in de mediatheek beschikbaar te stellen, worden leerlingen extra gemotiveerd om hun stem uit te brengen. De schoolmediathecaris kan in uw lessen boeken introduceren en aangeven welke boeken die gelezen worden voor de Jonge Jury te verkrijgen zijn in de mediatheek. De schoolmediathecaris kan u ook ondersteunen door het aanbieden van achtergrondinformatie.

SAMENWERKING MET DE OPENBARE BIBLIOTHEEK

Bibliothecarissen zijn goed op de hoogte van de Jonge Jury en hebben vaak een zeer grondige kennis van jeugdliteratuur en van het niveau van jeugdboeken. Zij kunnen u met leencollecties én met verschillende activiteiten en materialen ondersteunen. Mocht u niet zeker weten of een bepaalde titel voor de Jonge Jury in aanmerking komt, dan kunt u dit door de bibliothecaris in de computer laten opzoeken. Voor informatie en afspraken over samenwerking kunt u het best zo spoedig mogelijk contact opnemen met de openbare bibliotheek in uw omgeving.

Naar stemmen

Deel deze pagina: