Tip van de Week: Leraren, wat moet je ermee?

“‘Wat een lekker ding is het toch, vind je niet?’ Ezra buigt zich naar me toe en wijst op onze leraar Nederlands die aantekeningen op het bord maakt. Ik voel dat ik rood word en knik snel. Ezra hoeft niet te weten dat ik elke nacht aan hem denk voor het slapen gaan, dat ik nu al weet dat ik moet stotteren als ik een boekbespreking moet gaan houden en dat ik zijn naam op een papiertje onder mijn kussen bewaar.” (p. 5) – Maren Stoffels, Sproetenliefde.

Leraren, soms kun je ze wel achter het behang plakken! Van de een mag je te veel, van de ander te weinig. Soms zijn ze vrolijk, andere keren ontzettend chagrijnig. Het lijken net echte mensen.

Het kan ook voorkomen dat je nerveus van ze wordt. Misschien omdat je harder van ze moet werken, maar van sommige leraren word je op een andere manier nerveus…

Afgelopen zaterdag was de Dag van de Leraar. Om de docenten in het zonnetje te zetten, lees je hieronder over welke bijzondere leraren de boekentips van deze week gaan.

Try Not To – Juultje van den Nieuwenhof
Vrijdagmiddag, 16.00 uur. Vijf leerlingen van de middelbare school Pyramis begeven zich naar het studiehuis, waar ze voor straf moeten nablijven: de vriendinnen Juuls en Amal, de gangmaker en clown van de klas Ries, de rustige Biko en de introverte Luuk. Terwijl de vijf hun straf uitzitten, stelt hun surveillant, de nieuwe docent Willem Jansen, voor om een spel te spelen. De vijf stemmen in, maar het spel neemt algauw een lugubere wending… Wat zit erachter? En belangrijker nog: zullen ze dit spel heelhuids overleven?

Sproetenliefde – Maren Stoffels
Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou?
Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert er iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

Tips van de week