Tien Leestips Jonge Jury 2024 bekend

De Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap 2024 zijn bekend! De tien leden hebben hun leukste, grappigste, spannendste en mooiste boek van de groslijst gekozen. In de groslijst staan alle boeken die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury of de Jonge Jury Debuutprijs –oorspronkelijk Nederlandstalige boeken uitgekomen in 2023. De Leestips zijn adviezen van de jonge lezers van het Boekgenootschap aan hun leeftijdsgenoten.

De Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap 2024

(op alfabetische volgorde van boektitel)

over de jonge jury boekgenootschap

Het Jonge Jury Boekgenootschap bestaat uit tien razend enthousiaste jonge lezers. Deze leden helpen de Jonge Jury kiezen met lezen: ze geven advies en selecteren de Leestips. De aanmeldingen voor het  Jonge Jury Boekgenootschap 2025 zijn al geopend.

De Dag van de Jonge Jury 2024

De Jonge Jury viert dit schooljaar de Dag van de Jonge Jury op 12 juni in TivoliVredenburg te Utrecht. Een eendaags leesfeest, waar zo’n duizend leerlingen kennismaken met hun favoriete jeugdboekenauteurs, met hen in gesprek gaan en hun boek(en) laten signeren. Daarnaast volgen ze workshops en kunnen ze boeken ruilen met andere jonge lezers. Bestel uw tickets voor de Dag van de Jonge Jury tot en met de kerstvakantie voor maar €17,50!

Over de Jonge Jury: lezen, stemmen en vieren

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Al ruim 20 jaar nemen honderden scholen deel aan het programma en worden duizenden stemmen uitgebracht voor de Prijs van de Jonge Jury, de publieksprijs voor jeugdboeken. Het leestraject is erop gericht om jongeren aan het begin van hun middelbareschoolcarrière uit te dagen om fictie te lezen en een mening te vormen over de boeken die zij lezen. Tot 15 mei 2024 kunnen ze online stemmen op hun favoriete boek(en).

Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om van jongeren lezers te maken.

De Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap 2024 zijn tien peer-to-peer jeugdboekadviezen. De tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de eervolle en belangrijke taak om uit de groslijst ieder hun favoriet te kiezen.

Gebruik het kant-en-klare lesmateriaal in uw lessen, helemaal gratis! Het lesmateriaal bevat een lesbrief per Leestip van het Jonge Jury Boekgenootschap. Al het lesmateriaal bevat gerichte vragen en verdiepingsopdrachten, waarbij zowel de onderwijsniveaus vmbo b/k/t als havo en vwo in de onderbouw bediend worden.

Deel deze pagina:

Nieuws