Tip van de week: Harde hand

“Turbo duwde zijn neus tegen mijn been, hij piepte zachtjes. Ik moest doorzetten. Voor Turbo kon ik het verschil maken. En hij voor mij.” (10)

Wie zegt dat honden op hun baasjes lijken, kan wel eens gelijk krijgen in Marita de Stercks Harde hand. Wanneer de jonge journalist Mira jachthond Turbo adopteert uit het asiel, herkent ze al snel iets van haarzelf in hem. Allebei zijn ze tot op het bot bange wezens. Allebei zijn ze getekend door een pijnlijke en brute opvoeding.

Als Mira erachter komt dat Turbo vroeger is mishandeld door een jager, besluit ze haar pen op te pakken om te schrijven over het schrijnende dierenleed van de jacht. Al schrijvend gaat ze op zoek naar de dader, maar dan wordt ze ineens ook geconfronteerd met haar eigen verleden…

Harde hand is een meeslepend boek over vertrouwen, angst en de krachtige band tussen mens en dier. “Marita de Sterck imponeert,” zo meent recensent Bas Maliepaard, “met intrigerende personages, rijke taal en aangrijpende thema’s” (Trouw, 21 april 2023).

Deel deze pagina:

Tips van de week