Nominaties Prijs van de Jonge Jury 2020 bekend

Voor het leesbevorderingsprogramma de Jonge Jury brachten dit schooljaar 10.484 leerlingen van twaalf tot en met zestien jaar hun stem uit op hun favoriete jeugdboek. De drie kanshebbers voor de Prijs van de Jonge Jury 2020 zijn De executie (Daniëlle Bakhuis), Match (Buddy Tegenbosch) en Room Service (Maren Stoffels). Tijdens een online TV-programma op de Dag van de Jonge Jury op 3 juni maakt presentator Oscar Kocken bekend welk boek uiteindelijk de meeste stemmen heeft gekregen van de jonge lezers.

Prijs van de Jonge Jury
Ook dit schooljaar zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen. De tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap droegen de Leestips aan in december 2019. Tot en met 8 mei stemden de scholieren via stemansichten, stemformulieren en de online stemmodule op één van deze titels of op een ander jeugdboek uit 2019. De drie boeken met de meeste stemmen maken kans op de Prijs van de Jonge Jury 2020.

De genomineerde titels zijn:*
De executie – Daniëlle Bakhuis (Unieboek het Spectrum)
Match – Buddy Tegenbosch (Unieboek het Spectrum)
Room Service – Maren Stoffels (Uitgeverij Leopold)
*Op alfabetische volgorde van boektitel.

Dag van de Jonge Jury online
De Prijs van de Jonge Jury 2020 wordt uitgereikt op woensdag 3 juni tijdens de Dag van de Jonge Jury. Door de maatregelen rondom Covid-19 vindt deze dag niet zoals gebruikelijk plaats in TivoliVredenbrug in Utrecht. In plaats daarvan presenteert Oscar Kocken op 3 juni van 14.00 tot 15.00 uur de uitreiking via een online TV-programma, dat met muziek en dans een goede afspiegeling vormt van de oorspronkelijke feestelijke programmering. In dit programma krijgen kijkers voldoende ruimte voor vragen aan genomineerde auteurs en maken kennis met de tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap.

Deel deze pagina:

Nieuws