Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar Wild van Mel Wallis de Vries

De Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar het boek Wild van Mel Wallis de Vries! De prijs werd op 5 juni uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018, waarvan Wild de meeste stemmen kreeg. De Jonge Jury Debuutprijs 2019 ging naar Één waarheid van Nadine Swagerman.

Voor deze achttiende editie van de Jonge Jury werden jullie uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen. Deze werden aangedragen door het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 1 mei stemden jullie op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2018. Fright night van Maren Stoffels en Snitch van Margje Woodrow waren ook genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De prijsuitreiking was te volgen via een livestream, die nog steeds hier kan worden teruggekeken.

Deze prijs is mooier dan welke prijs ook; dit is de prijs van mijn lezers.
Mel Wallis de Vries

Jonge Jury Debuutprijs
Naast de Prijs van de Jonge Jury werd op 5 juni ook de Jonge Jury Debuutprijs 2019 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Nadine Swagerman nam de prijs in ontvangst voor haar boek Één waarheid, die werd overhandigd door oud-winnaar Mirjam Hildebrand. De overige debutanten die kans maakten waren Carlie van Tongeren voor Heerestraat & Rozenlaan en Merel De Keyzer voor Over wezenloze zielen.

Deel deze pagina:

Nieuws