De stilte zegt genoeg

Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

#DeZin

Roald van het Jonge Jury Boekgenootschap licht de kern van De stilte zegt genoeg toe aan de hand van #DeZin.

#DeZin is ontstaan na een succesvolle samenwerking van Passionate Bulkboek en Beeld en Geluid op school.

Over Jacodine van de Velde

Jacodine van de Velde werd in 1974 in Oudewater geboren. Op haar vierde jaar verhuisde ze naar Zoutelande, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Na wat omzwervingen vanwege studie en werk woont ze nu samen met haar man en twee zonen in Westkapelle, op vijf minuten loopafstand van het strand.

In het dagelijks leven werkt zij in de kinder- en jeugdpsychiatrie als behandelaar van jongeren met eetstoornissen en angst- & stemmingsklachten.

Al van jongs af aan is ze gek op lezen, de laatste jaren vooral van boeken in het genre Young Adult en New Adult. In 2018 ging er een grote wens in vervulling toen ze haar eerste opdracht kreeg om een boek te mogen vertalen. Inmiddels staan er diverse vertalingen op haar naam en lijkt het vertalen ook het schrijversvirus te hebben aangewakkerd, want al snel kreeg Jacodine een verhaal in haar hoofd, geïnspireerd op het onbegrip waar veel jongeren met een eetstoornis mee worden geconfronteerd. Ze begon met schrijven en na een heel proces van schaven, schrappen en herschrijven, ligt er nu een manuscript dat in 2020 tot haar debuut bij Clavis zal leiden.

Ondertussen verscheen zij als finalist van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Sweek binnen de categorie ‘kort verhaal’ in de bundel Korte Verhalen Sweekstars 2018. Haar deelname aan verhalenwedstrijden van Loft Books leverde een tweede prijs met Trippel trappel trippel trap op en met De deur (thriller) won zij zelfs de eerste prijs.

Maart 2020 verscheen het door haar geschreven verhaal Vlam gevat in de bundel Auteurs voor Australië, die werd samengesteld n.a.v. de bosbranden in Australië en waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan.

De passie voor enerzijds haar werk en anderzijds het lezen en schrijven van verhalen blijkt een mooie combinatie te zijn, want volgende verhalen zijn al in de maak.

Deel deze pagina: