Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch wilde ooit piloot worden, maar toen hij werd afgewezen, begon hij aan de Sportacademie om gymleraar te worden.  Daarna heeft hij Bewegingswetenschappen gestudeerd in Maastricht. Toch trok hij nog één keer de stoute schoenen aan en probeerde hij het nogmaals om binnen te komen bij een luchtvaartopleiding, en dat lukte. Na twee jaar ging hij aan de slag bij het Duitse Lufthansa, waar hij nog steeds werkt.

Na tien jaar vliegen werd Buddy echter chagrijnig van zijn beroep, omdat piloot zijn veel van hetzelfde is. Natuurlijk was het ontzettend interessant om de verschillende mensen, culturen en landen te zien, maar vliegen was veel van hetzelfde. Buddy wilde iets creatiefs gaan doen en omdat hij lezen leuk vond, besloot hij te gaan schrijven. Dat bleek hij ontzettend leuk te vinden. Zijn eerste jeugdroman Pokerface is al eens genomineerd voor de Jonge Jury en Match won zelfs de Prijs van de Jonge Jury 2020.

Zijn laatste boek Jimi Fender Johnson is Leestip van het Jonge Juryboekgenootschap. Met Jimi Fender Johnson maakt Buddy Tegenbosch kans op de Prijs van de Jonge Jury 2024.

Bron: buddytegenbosch.nl
Beeld: Jonge Jury

Deel deze pagina: