Jongerenliteratuur is springlevend

Op 7 juni was de Dag van de Jonge Jury 2023 in TivoliVredenburg. Diezelfde dag tussen 5 en 6 in de ochtend werd Vroeg! op NPO Radio 1 uitgezonden. Een uur lang sprak de presentator Els met Mieke van Eijsden van de Bibliotheek Utrecht over dat jongerenliteratuur springlevend is.

Lezen jongeren echt minder, hoe activeer je jongeren om te lezen en weten ze bibliotheken en boekhandels nog te vinden? De populairste genres onder jongeren werden verklapt (spoiler: spannende boeken). Wat zijn de nadelen als je niet leest, hoe belangrijk is leesplezier en hoe waardevol is het om leerlingen de juiste boeken aan te reiken?

Jongeren met stapels boeken, #booktok en Engelse literatuur: alles kwam aan bod. Luister de aflevering terug.

Op de Dag van de Jonge Jury ontving Cis Meijer de Prijs van de Jonge Jury voor haar boek Game On. 

Jongerenliteratuur is springlevend! Luister hier de aflevering van Vroeg!

Deel deze pagina:

Nieuws