Cis Meijer ontvangt Prijs van de Jonge Jury 2023 voor Game on: ‘Een kroon op mijn werk.’

UTRECHT – Op 7 juni is de Prijs van de Jonge Jury 2023 uitgereikt aan Cis Meijer voor haar boek Game on: Echt te gek dat er zoveel jongeren op mijn boek gestem hebben, dankjulliewel, echt een kroon op mijn werk“.

De titel is door jongeren van 12 tot en met 15 jaar verkozen tot het favoriete jeugdboek van het jaar. De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap, ambassadeurs van het leesbevorderingsprogramma, hebben de publieksprijs aan de auteur van het winnende boek overhandigd. Tijdens de Dag van de Jonge Jury is tevens de Jonge Jury Debuutprijs 2023 uitgereikt. Deze is in de wacht gesleept door Lysander Mazee voor zijn debuut Wolventijd.

Over Cis Meijer

Cis Meijer (1970) raakte al jong verslingerd aan spannende verhalen. Ze kon niet wachten om zelf spannende verhalen te maken, daarom begon ze aan de studie film- en televisiewetenschappen. Jarenlang werkte ze als video-editor en bewerkte crime-series. In 2014 was, met de publicatie van Verdoofd, haar eerste jeugdthriller een feit. Deze werd meteen genomineerd voor de Hebban Awards voor beste YA-thriller. Inmiddels heeft ze negen jeugdthrillers op haar naam staan.

Over Lysander Mazee

Lysander Mazee (1987) schrijft verhalen, waarin de thema’s transformatie en identiteit altijd verweven zitten. Zijn werk wordt daarnaast gekenmerkt door de aanwezigheid van queer hoofdpersonages, een magisch-realistische sfeer, historische elementen en een psychologische gelaagdheid. Naast YA-auteur is hij leerkracht in het primair onderwijs.

Over de Jonge Jury 2024

Vanaf september kunnen onderbouwleerlingen van start met de nieuwe editie van de Jonge Jury. De Leestips, peer-to-peer adviezen van het Jonge Jury Boekgenootschap, worden in december bekendgemaakt. Op woensdag 12 juni 2024 vindt de 23ste editie van de Dag van de Jonge Jury plaats in TivoliVredenburg, Utrecht.

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor onderbouwleerlingen uit vmbo, de havo en het vwo. Ze worden uitgedaagd om fictie te lezen en aan de hand van interactieve opdrachten een mening te vormen over die boeken. De Jonge Jury is een project van Passionate Bulkboek en Stichting Lezen. Zij zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten.

Deel deze pagina:

Nieuws