Zo maakt u van stemmen een feestje in de klas

De stemperiode voor de Prijs van de Jonge Jury 2023 is in volle gang! Al honderden stemmen zijn uitgebracht sinds het openen van de stembus. Alle jongeren van 12 t/m 15 jaar kunnen nog tot 22 mei stemmen op hun favoriete boeken van de groslijst.

Zo maakt u van stemmen een feestje in de klas

  1. Prik een moment in de les om allemaal tegelijk te stemmen (inclusief aftellen en tromgeroffel, natuurlijk).
  2. Sluit een weddenschap met de klas: wie denkt dat welk boek gaat winnen? Extra leuk: kom naar de Dag van de Jonge Jury om de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury bij te wonen en live de ontknoping van jullie weddenschap mee te maken.
  3. Laat leerlingen in een video van 60 seconden vertellen over hun favoriete boek en deel het met @jongejury – de beste pitch belonen we met een ontmoeting met een van de auteurs tijdens de Dag van de Jonge Jury.
  4. Of laat leerlingen in de klas een elevator pitch doen voor het boek waarvan zij willen dat het de Prijs van de Jonge Jury wint.
  5. Maak er met de hele sectie én de mediatheek een wedstrijdje van: uit welke onderbouwklas stemmen de meeste leerlingen?
Stem nu

Win een Fuji Film Instax Mini 11-camera

Door te stemmen maken jongeren kans op een Fuji Film Instax Mini 11 camera. In de week van 22 mei wordt bekendgemaakt welke drie boeken de meeste stemmen hebben gekregen en kans maken op de Prijs van de Jonge Jury 2023.

In diezelfde week maken we ook bekend welke Jonge Jury-stemmer de camera heeft gewonnen!

Kom naar de Dag van de Jonge Jury op 7 juni

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Jonge Jury op woensdag 7 juni 2023. De hele dag belooft weer een heus boekenfeest te worden. Het programma is dit jaar wat compacter opgezet, waardoor de gesprekken met auteurs plaatsvinden in kleinere groepen.

Alle auteurs van de Leestips, zoals Els Beerten, Rima Orie en Cis Meijer, zijn aanwezig tijdens dit eendaagse festival in poppodium TivoliVredenburg te Utrecht. Hiernaast worden de leerlingen getrakteerd op spetterende optredens en een uitgebreid gangenprogramma met leuke activiteiten en diverse workshop.

Bestel tickets

Een Jonge Jury-feestje bij u op school?

Deelnemers aan de Dag van de Jonge Jury Lokaal ontvangen een feestelijk pakket en een speciale lesbrief. Daarnaast komt er een bekende jeugdboekenauteur langs en gaat in gesprek met de leerlingen. Vier je de Dag van de Jonge Jury Lokaal na 7 juni? Dan kan dat met de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury.

Deel deze pagina:

Nieuws