De 10 Jonge Jury Leestips zijn bekend!

De tien Leestips van de Jonge Jury 2022 zijn bekend! De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de tien leukste, grappigste, spannendste en mooiste boeken van de groslijst geselecteerd. De elfde Leestip komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd.

De tien Leestips 2022 (exclusief winnaar Wildcard Wedstrijd), op alfabetische volgorde:

 De stilte zegt genoeg – Jacodine van de Velde
 De tunnel – Anna Woltz
 De vlucht van de zeemeeuw – Greet Beukenkamp
 De woestijndief – Emmelie Arents
 Enkeltje Azië – Danique Plaatzer
 Gegijzeld – Chinouk Thijssen
 Lock Down – Maren Stoffels
 Noem geen namen – Astrid Sy
 Try not to.. – Juultje van den Nieuwenhof
 Voor altijd: Romeo & Julia een vleselijk liefdesverhaal – Pepijn Lievens

Jonge Jury les- en promotiemateriaal
Ook deze editie lezen tienduizenden jongeren tussen de 12 en 16 jaar de Leestips voor de Jonge Jury, om vervolgens hun stem uit te brengen op hun favoriete boek(en). Het gratis les- en promotiemateriaal dat aansluit op de Leestips is te vinden in de webshop.

De Dag van de Jonge Jury 2022
Op 9 juni vindt de Dag van de Jonge Jury 2022 plaats in De Doelen in Rotterdam. Is Rotterdam te ver weg? Met de Dag van de Jonge Jury Lokaal is het mogelijk om op iedere  locatie en op elke gewenste datum de Jonge Jury op feestelijke wijze af te sluiten. Dit is inclusief een workshop van een bekende jeugdboekenauteur, een lesbrief en het (live) kijken van de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury. Kijk voor meer informatie in de webshop.

Deel deze pagina:

Nieuws