Ben jij ook gek op boekenblogs met de nieuwste boekrecensies? Of schrijf jij zelf graag recensies (op je blog)? Doe dan nu mee aan de Jonge Jury Recensiewedstrijd! Kies uit de groslijst het boek waar jij een recensie over zou willen schrijven en buig jezelf over een goede review.

Kortom, heb jij dus een boek gelezen waar je een mening over hebt? Schrijf het op of maak een filmpje met je review en stuur je recensie van maximaal 400 woorden tekst of 1 á 2 minuten film vóór 15 mei naar info@jongejury.nl. De beste recensie wordt niet alleen op de website in ’t zonnetje gezet, maar de uitgekozen recensent mag zijn of haar recensie ook als gastblogger publiceren op de blog van Jennifer leest! Daarnaast win je ook een Leestip-boek naar keuze voor je volgende recensie.

Om duidelijk je mening in een recensie over te kunnen brengen, ga je actief aan de slag met het beantwoorden van vragen die lezers van jouw tekst zouden kunnen hebben. In wat voor genre valt dit boek? En wat is er zo bijzonder aan dit verhaal?

Jaap Friso schrijft op zijn website recensies over veel verschillende boeken uit de jeugdliteratuur. Voor het maken van een goede boekrecensie bracht hij voor ons tien tips en tricks in kaart om je recensie naar een hoger niveau te tillen!

Tips & Tricks

Lees jij wel eens een boek waarvan je de cover niet zo mooi vindt, of waarvoor je een ander idee hebt? Doe dan nu mee aan de Jonge Jury Ontwerpwedstrijd! Kies uit de elf Leestips het boek dat jij een make-over zou willen geven en ga aan de slag met een nieuw ontwerp.

Download de lesbrief Download de lesbrief voor docenten

Dus: heb jij een goed idee voor het ontwerp van een boekomslag? Werk het idee dan op een leuke manier uit en stuur je ontwerp vóór 15 mei naar:

Jonge Jury
Antwoordnummer 5233
3000 VB Rotterdam

Tijdens de Dag van de Jonge Jury op 5 juni 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt en zijn de mooiste ontwerpen in een expositie te zien. Daarnaast krijgt de winnaar ook een Leestip-boek naar keuze!

Voor het maken van een nieuwe cover mag je van alles gebruiken. Denk aan: verf, potlood, digitale collagetechnieken of juist op papier met lijm en tijdschriften, maar ook bijvoorbeeld fotografie.

Neem ook een kijkje op de website van vormgever Marc Suvaal die daar ter inspiratie verschillende schetsen en variaties laat zien van boekcovers die hij heeft ontworpen!

Deel deze pagina: