De tien Leestips van de Jonge Jury 2020 zijn bekend!

De tien leestips van de Jonge Jury 2020 zijn bekend! De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de tien leukste, grappigste, spannendste en mooiste boeken van de groslijst geselecteerd. Op 25 november maken we ook de winnaar van de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd bekend en dan zijn de Leestips van de Jonge Jury 2020 compleet. Wij hebben alvast de eerste tien Leestips voor je op een rijtje gezet.

DE EXECUTIE – dANIËLLE BAKHUIS

2048. Het Collectief is aan de macht. Vijf jongeren, onder wie Charlotte, Nathan, Hailey en Frankie, hebben de wet overtreden en worden ter dood veroordeeld. Tijdens een liveshow op tv worden ze terechtgesteld. Een van de vijf krijgt de kans zichzelf vrij te pleiten.

Lees meer over de executie

 

De geur van groen – Pamela Sharon

Raven (16) is blind en leert van haar beste vriendin May-Lin hoe kleuren ruiken en voelen. Op een dag gebeurt er iets wat haar leven op zijn kop zet. Raven vindt steun bij Roan, totdat een vreselijk geheim bekend wordt.

Lees meer over de geur van groen

 

Door jou ben ik mij – Hinke van Abbema

Niemand weet dat Jonathan op jongens valt. Maar als hij verliefd wordt op Marouan en Marouan ook op hem, kan Jonathan het niet langer verborgen houden. Maar wat zal zijn vader ervan vinden, en de dominee?

Lees meer over door jou ben ik mij

 

Het geheim van de goudenregen – Chris Houtman

Amerika, 1712. Prudence wil het levensverhaal van haar oma schrijven, voordat ze vergeetachtig wordt. Hoe is oma Elizabeth Blossom eigenlijk vanuit Leiden in New Jersey terechtgekomen? Dan horen ze over ontsnapte slaven en blijkt dat oma geheimen verbergt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Lees meer over het geheim van de goudenregen

 

IJzerkop – Jean-Claude van Rijckeghem

Gent, 1808. Als de familie van Stans (18) in financiële problemen komt, wordt ze uitgehuwelijkt aan een rijke handelaar. Stans vlucht en treedt in het geheim, verkleed als man, toe tot het leger van Napoleon. Haar broer Pier wil haar terughalen.

Lees meer over ijzerkop

 

Mijn held de huurmoordenaar – Coen de Kort

Roos is weggelopen bij haar pleegouders en op de vlucht voor haar ex-vriend Dennis. Ze ontmoet Leo, een oude man die uit de gevangenis is ontsnapt, en tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap. Als Leo ontdekt wat Roos heeft meegemaakt, komt de ex-crimineel nog een keer in actie.

Lees meer over mijn held de huurmoordenaar

 

Room service – Maren Stoffels

Kate mag haar verjaardag vieren in een chic hotel, met Fender, Lucas en Linne. Maar het wordt bepaald geen cool feest. Een onbekende blijkt uit te zijn op wraak voor wat precies een jaar eerder gebeurde en waardoor nu iemand dood is.

Lees meer over Room Service

 

Schoolfeest – Simone Kortsmit

Kate mag haar verjaardag vieren in een chic hotel, met Fender, Lucas en Linne. Maar het wordt bepaald geen cool feest. Een onbekende blijkt uit te zijn op wraak voor wat precies een jaar eerder gebeurde en waardoor nu iemand dood is.

Lees meer over schoolfeest

 

Stief – Marion Pauw

Eindelijk gaat het thuis bij Kiki (15) weer wat beter, sinds de scheiding van haar ouders en de nieuwe baby van haar vader. Haar moeder heeft een nieuwe vriend en lijkt eindelijk weer gelukkig. De rijke Johan verwent haar moeder enorm, maar Kiki vertrouwt hem niet.

Lees meer over stief

 

Wanhoop – Eva Burgers

Olivia (17) wordt bedreigd. Zelfs als ze een tijdje naar Parijs gaat, houden de berichtjes niet op. Heeft haar ex Roan iets met deze dreigementen te maken?

Lees meer over wanhoop

 

Dit zijn de eerste tien Leestips van de Jonge Jury 2020! Binnenkort maken we ook de elfde Leestip, namelijk de winnaar van de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd, bekend. Dus hou onze social media goed in de gaten voor het laatste nieuws!

Deel deze pagina:

Nieuws