Stemmen

Stemmen voor de Jonge Jury tot 4 mei. De leerlingen brengen hun stem uit op hun favoriete boeken en bepalen zo samen welke titel de Prijs van de Jonge Jury wint.

Naar de stemmodule

 

Stem samen en maak kans op een VIP-ontvangst op 3 juni!

Verzamel de stemformulieren van al uw leerlingen en maak kans op een vip-ontvangst tijdens de Dag van de Jonge Jury. Overtuig ons door de stemformulieren en -ansichten samen met een motivatie op te sturen naar Jonge Jury, Antwoordnummer 5233, 3000 VB Rotterdam. De motivatie mag de vorm hebben van een betoog, een tekening of knutselwerk, dus wees creatief!

Wie weet worden u en uw leerlingen op 3 juni feestelijk onthaald op de Dag van de Jonge Jury. Het vip-arrangement bestaat uit 25x entreekaarten, boekenbonnen, consumptiemuntjes én t-shirts!

Verloop fase

  • September t/m april: de leerlingen lezen de elf Leestips en de overige titels van de groslijst. In de klas kunnen zij met elkaar in discussie gaan om te bepalen welk boek de Prijs van de Jonge Jury verdient.
  • Januari t/m april: de leerlingen stemmen op hun favoriete titel(s) via de stemmodule, de gratis aan te vragen stemansicht of het te downloaden stemformulier. Als de favoriete titel van uw leerlingen niet bij de elf Leestips staat, dan kunnen zij deze zelf handmatig toevoegen.
  • Mei: de stemmen worden geteld en de drie genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury worden bekendgemaakt.

Recensiewedstrijd

Om geïnformeerd te stemmen is oefenen met het vormen en het onderbouwen van een mening cruciaal. Met de Jonge Jury Recensiewedstrijd dagen we leerlingen op laagdrempelige wijze uit om hier actief mee aan de slag te gaan.
In slechts 140 tekens formuleren de leerlingen hun mening en versturen deze via social media door de Jonge Jury in het bericht te taggen.

Naar vieren

De Weddenschap

Doet u mee aan de Jonge Jury, maar wilt u nóg meer aandacht besteden aan leesbevordering? Daag uw leerlingen dan niet alleen uit om te lezen voor de Jonge Jury, maar ook voor De Weddenschap!

Meer informatie over De Weddenschap

 

Deel deze pagina: