Stemmen

Het stemmen voor de Jonge Jury start na de kerstvakantie en duurt tot eind april. De leerlingen brengen hun stem uit op hun favoriete boeken en bepalen zo samen welke titel de Prijs van de Jonge Jury wint.

Naar de stemmodule

Verloop fase

  • September t/m april: de leerlingen lezen de elf Leestips en de overige titels van de groslijst. In de klas kunnen zij met elkaar in discussie gaan om te bepalen welk boek de Prijs van de Jonge Jury verdient.
  • Januari t/m april: de leerlingen stemmen op hun favoriete titel(s) via de stemmodule, de gratis aan te vragen stemansicht of het te downloaden stemformulier. Als de favoriete titel van uw leerlingen niet bij de elf Leestips staat, dan kunnen zij deze zelf handmatig toevoegen.
  • Mei: de stemmen worden geteld en de drie genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury worden bekendgemaakt.

Recensiewedstrijd

Om geïnformeerd te stemmen is oefenen met het vormen en het onderbouwen van een mening cruciaal. Met de Jonge Jury Recensiewedstrijd dagen we leerlingen op laagdrempelige wijze uit om hier actief mee aan de slag te gaan.
In slechts 140 tekens formuleren de leerlingen hun mening en versturen deze via social media door de Jonge Jury in het bericht te taggen.

Naar vieren

Deel deze pagina: